Rukometni kalendar

Prvoligaško rukometno prvenstvo počinje 10. rujna, Zamećani i Zamećanke saznali suparnike

Igor Duvnjak

Tomislav Kvastek je napustio redove riječkog sastava/V. KARUZA

Tomislav Kvastek je napustio redove riječkog sastava/V. KARUZA

, rukometaši Zameta na startu 10. rujna gostuju kod Dubrave, a igračice Zameta će tog istog datuma ugostiti stare rivalke - Sesvete



RIJEKA  Nakon ždrijebanja startnih brojeva za najbolje hrvatske rukometne klubove objavljen je i raspored prvenstava u Paket 24 Premijerligi rukometaša i Prvoj ligi rukometašica, za natjecanja u kojima riječki rukomet ima svoje predstavnike i predstavnice. Konkretno, rukometaši Zameta na startu 10. rujna gostuju kod Dubrave, a igračice Zameta će tog istog datuma ugostiti stare rivalke – Sesvete.


U sastavu riječkih rukometaša, koji je pojačan dolaskom nadarenog pivota Franka Krstića, Vinkovčanina koji je igrao za Valpovku, najavljuje se odlazak zapaženog kružnog igrača Tomislava Kvasteka iz momčadi trenera Igora Marijanovića, što su do sada jedine novosti s mercata Zameta. Riječki premijerligaš, koji se u idućim danima nada dolasku nekog ljetnog pojačanja, zatim će u nastavku prvenstva gostovati kod Metković Mehanike, jednog od dvaju novih sastava u elitnom društvu uz KTC Križevce. Riječani prvu utakmicu pred domaćim navijačima igraju 23. rujna, kada im u gost dolazi Rudar iz Ruda.


Zamet je smješten u ligu A ove konkurencije najboljih, u kojoj će se nadmetati s »drugom silom« hrvatskog rukometa, našičkim Nexeom, također i s Varaždinom 1930, Rudarom iz Ruda, Goricom, Ribola Kaštelom i Metković Mehanikom. Na drugoj strani, u Ligi B će igrati skoro pa vječiti hrvatski prvak PPD Zagreb te Poreč, Sesvete, Bjelovar, Trogir, Moslavina i Osijek.




Rukometašice Zameta, povratnice u hrvatsko elitno društvo, u konkurenciji 14 najboljih klubova, lišene su bitne pomoći sestara Mikolić, Katje koja je prešla u labinski Rudar i Ive, koja prestaje igrati zbog poslovnih obaveza. Iskusni trener Drago Žiljak se nada popuni ekipe i pojačanjima za natjecanje u kojem se poslije domaće premijere ide na gostovanje Dalmatinki u Ploče poslije čega na Zamet dolaze rukometašice Splita 2010