Ivan Stevanović

Proslavljeni riječki vratar nakon trijumfa nad Katarom: “Červar mora razmiliti kako odmoriti Duvnjaka”

Portal Novi list

Ivan Stevanović

Ivan Stevanović

Na turniru je osam-devet utakmica, teško je igraču njegove kvalitete, koji igra napad i obranu, izgurati tako cijeli turnir do kraja - rekao je nekadašnji reprezentativac



U ovoj utakmici bili smo jako borbeni, tako smo i ušli u utakmicu s Katarom, koji se pokazao kao kvalitetnija ekipa od svih onih s kojima smo do sada igrali u skupini. Ovog puta smo solidno odigrali u obrani s nekim pogreškama na desnoj strani gdje su nam suparnici stvarali probleme. Ali, na sreću Šego je obranio četiri sedmerca, koja su se zapravo sva dogodila na istoj strani. Mi smo pak tu kod tih obranjenih sedmeraca malo prelomili utakmicu, a kasnije smo se u drugom poluvremenu i odvojili. Otišli smo na tri, četiri gola razlike, iako se Katar stalno vraćao.


Kada je riječ o našem napadu, vidljivo je bilo da se mučimo. U prvom poluvremenu smo imali problema, Mamić je postigao većinu naših golova. Možda je Martinović trebao igrati još malo više. Ali mislim da je ta promjena s Čupićem na desnom vanjskom više zbog obrane nego zbog napada. Inače, sam Čupić je naučen igrati i na desnom vanjskom, nije to njemu neki problem, no mislim da Martinović i Šebetić imaju kvalitetu da mogu igrati još više nego što igraju.


Moram priznati da su Katarani igrali disciplinirano, vidi se tu pečat njihovog trenera Rivere. Nama je ovo sigurno jedna važna pobjeda, ali sada nam je najbitnije da se nekako malo odmorimo i dobro krenemo u drugu fazu natjecanja.




Nama je ovo bila izuzetno važna utakmica kako bismo prenijeli bodove u drugu fazu Svjetskog prvenstva. U ovom susretu je Martinović opet pokazao da ima kvalitetu, iako je on jako mlad igrač. S druge strane nam je Štrlek riješio mnoge situacije svojim golovima, s nekoliko pogodaka iz dosta loših pozicija. Kada se to uzme u obzir, samim time smo imali i malo sreće, ali došla je do izražaja i naša kvaliteta. Imamo pet-šest vrhunskih igrača, a i ovi ostali su izvrsni, tako da svatko od njih može prelomiti utakmicu.


Poslije pobjede nad Angolom sam poručio kako ona utakmica može biti prekretnica za našu reprezentaciju. Čini se da smo se digli u igri, vidljivo je da je borbenost bila puno veća nego u one prve dvije utakmice. Srećom smo ovog puta malo ozbiljnije shvatili suparnika, uostalom, on i jest ozbiljniji konkurent. Iako je bilo nekih grešaka u obrani, na kraju se borbenošću sve to nadoknadi i na koncu te to nagradi i rezultatom. Ovako je bilo i u ovom susretu. Kasnije će biti teško.
Danska je apsolutno jedna vrhunska reprezentacija, Argentina je ozbiljnija momčad od Katara i bit će svakako teško.


Tu nas očekuje itekako ozbiljna utakmica, jedini malo manje ozbiljan suparnik u ovom krugu će biti Bahrein. Morat ćemo razmišljati da na toj utakmici možda odmorimo Duvnjaka, jer se on već sada u ovim utakmicama puno trošio. Pričamo o tome, a samo kako to ostvariti. Na turniru je osam-devet utakmica, teško je igraču njegove kvalitete, koji igra napad i obranu, izgurati tako cijeli turnir do kraja.