Nova afera

Predsjednik Francuskog rukometnog saveza pod optužbama da je spolno iskorištavao maloljetnika

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Martini, koji je tijekom igračke karijere osvojio dva naslova svjetskog prvaka kao vratar, bio je na ispitivanju u policiji u ponedjeljak i utorak



PARIZ Predsjednik Francuskog rukometnog saveza (LNH) Bruno Martini (52) suočen je s optužbama za spolno iskorištavanje maloljetnika te snimanje dječje pornografije.


Martini, koji je tijekom igračke karijere osvojio dva naslova svjetskog prvaka kao vratar, bio je na ispitivanju u policiji u ponedjeljak i utorak nakon čega mu je dopušten odlazak kući jer je njegov slučaj prebačen u one koji se rješavaju po hitnom postupku jer je priznao optužbe za koje ga se tereti.


Istraga protiv Martinija pokrenuta je još 2020. godine kada ga je tada 13-godišnji dječak optužio za seksulano iskorištavanje, a Martini se brani tvrdnjom kako je vjerovao da je dječak stariji od 15 godina, što je u Francuskoj dob u kojoj osobe mogu biti suglasne za upuštanje u spolne odnose.




Iz LNH-a su objavili kako je Martinijeva ostavka “vjerojatna i poželjna”.


“Do daljnjega će dopredsjednik David Tebib predstavljati savez”, objavili su iz LNH-a.


Ovo je već druga istraga pokrenuta protiv čelnika nekog od trofejnih francuskih sportskih saveza zbog seksulalnog uznemiravanja u posljednje vrijeme, nedavno je s optužbama za seksulano uznemiravanje djelatnica optužen i predsjednik Francuskog nogometnog saveza (FFF) Noel Le Graet. No, on odbacuje te optužbe.