SP rukometašica

Poznati su svi polufinalisti Svjetskog prvenstva rukometašica, nije bilo iznenađenja

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

U polufinalima, koja su na rasporedu u petak, igrat će Danska - Francuska, te Španjolska - NorveškaGRANOLLERS Nakon rukometašica Danske i Španjolske plasman u polufinale svjetskog prvenstva izborile su i Norveška, te Francuska.


Olimpijske pobjednice iz Tokija, Francuskinje su u četvrtfinalu porazile Švedsku sa 31-26, dok su Norvežanke pobijedile Rusiju sa 34-28.


U polufinalima, koja su na rasporedu u petak, igrat će Danska – Francuska, te Španjolska – Norveška.
Šveđanke su u prvom poluvremenu uspjele parirati favoriziranim Francuskinjama, no u nastavku susreta su olimpijske pobjednice brzo došle do pet golova prednosti, a potom rutinskom izvedbom odvadile susret do kraja.


Kod Francuskinja najučinkovitije su bile Alicia Toublanc, Coralie Lassource i Laura Flippes sa po četiri gola, dok su u suparničkim redovima najefikasnije bile Nathalie Hagman s devet i Linn Blohm sa šest golova.


Norveška je prvom četvrtfinalnom dvoboju svladala Rusiju sa 34-28.


Norvešku su do pobjede predvodile Nora Mord s devet, Sanna Solberg-Isaksen sa sedam, te Kari Brattset Dale sa šet golova. Kod Ruskinja najefikasnije su bile Julija Markova, Elena Mihajličenko i Antonina Skorobogatčenko sa po četiri pogotka.