Konačno slobodna

Posljednja hrvatska rukometašica napustila izolaciju u Castellonu, Dora Krsnik je konačno negativna

Hina

Dora Krsnik/Foto REUTERS

Dora Krsnik/Foto REUTERS

Iako se cijepila Krsnik je imala visoku temperaturu, bolove u tijelu te je bila izgubila osjet mirisa i okusa pa je ostala duže zatvorena u južnom gradu Castellónu



MADRID Hrvatska rukometašica Dora Krsnik (29), koja zbog zaraze koronavirusom deset dana boravi u sobi hotela u Castellónu, u srijedu je bila negativna prilikom testiranja na Covid-19 pa će u četvrtak napustiti Španjolsku.


“Da, idem doma”, potvrdila je za Hinu.


Ona je zajedno sa suigračicama Ćamilom Mičijević i Ivanom Dežić bila pozitivna na koronavirus 6. prosinca uoči utakmice Svjetskog prvenstva s Japanom. Dežić je hotelsku sobu, gdje se nalazila u samoizolaciji, napustila u nedjelju a Mičijević u ponedjeljak pa su se s ostatkom reprezentacije vratile u Zagreb.




Krsnik je međutim imala visoku temperaturu, bolove u tijelu te je bila izgubila osjet mirisa i okusa pa je ostala duže zatvorena u južnom gradu Castellónu. Sve tri su se cijepile uoči dolaska u Španjolsku gdje su odigrale samo prvu utakmicu u kojoj je Hrvatska izgubila 25-30 od Brazila.


Koronavirusom su se u nedjelju zarazile i fizioterapeutkinja te drirektorica reprezentacije tijekom boravka u Torrevieji gdje je Hrvatska okončala prvenstvo s dvije pobjede i četiri poraza.


Od 32 reprezentacije koronavirusom se inficiralo i sedam članova Austrije te jedna igračica Kine.


Španjolsku je posljednjih tjedana zahvatio novi val koronavirusa bez obzira što je oko 80 posto stanovnika potpuno cijepljeno. U Španjolskoj su 5. studenog bile 54 zaražene osobe na 100.000 stanovnika a njihov broj je u srijedu skočio na 413.