Izbornik

Perkovac: Da smo igrali još dva sata ne bismo dobili ovu Mađarsku

Portal Novi list, Hina

Goran Perkovac / Foto Reuters

Goran Perkovac / Foto Reuters

Željeli smo igrati brzo, da te teške Mađare guramo na kontre, ali su oni na kraju bili brži od nas. To mi nije jasno, kaže Goran Perkovac



Hrvatska muška rukometna reprezentacija u susretu je 2. kola skupine I drugog kruga natjecanja na Europskom prvenstvu u Koelnu pretrpjela i drugi poraz izgubivši od Mađarske sa 26-29 (13-14).


Tim porazom izabranici Gorana Perkovca izgubili su izglede za plasman u polufinale. Ostali su peti na ljestvici sa samo jednim osvojenim bodom, dok je Mađarska skočila na drugo mjesto s četiri boda.


“Od prve minute kao ispuhani balon”


Izbornik Goran Perkovac priznao je da njegova momčad nije izgledala dobro.




“Od prve minute kao ispuhani balon, nismo imali energiju, glad i želju da dobijemo ovu utakmicu i to se vidjelo. Željeli smo igrati brzo, da te teške Mađare guramo na kontre, ali su oni na kraju bili brži od nas.


To mi nije jasno. S igračem više smo igrali katastrofalno, ova utakmica da je trajala još dva sata, mi je ne bismo dobili. Jednostavno, nedovoljno za pobjedu.


Morat ćemo analizirati što se dogodilo. Gledali smo utakmicu s Austrijom i milijun puta rekli da ne skačemo u blok i na kraju skačemo kad Bodo ide s loptom.


Nadam se da je to do neiskustva, jer ako nije, onda ćemo morati raditi na tome. Vjerojatno smo mogli Mađare s nečime iznenaditi, ali danas jednostavno nismo bili pravi.


Nijedan igrač nije dao ono što je davao prije i naša energija je bila na totalnoj nuli. Ne bih rekao da je bio neki veliki pritisak, to bi igrači morali iznijeti. Više smo si sami napravili pritisak, da ova generacija krene, ali nismo uspjeli.


No, imamo još dvije utakmice s Islandom i Njemačkom. Imamo jako puno motiva u te dvije utakmice da dođemo u borbu za 5. mjesto, da napravimo solidan, možda ne previše dobar, ali solidan rezultat”, rekao je Perkovac.


Glavaš: Borili smo se, ali nije išlo


Filip Glavaš kaže da su igrači dali sve od sebe


“Čestitam dečkima. Borili smo se, ali nije išlo. Iskreno, ne znam gdje smo pogriješili, malo sam vruć još. Disali smo kao jedan od prvog dana priprema, sve smo skupa prošli, znamo koliko možemo, ali to je sport.


Nekad ne ode na tvoju stranu. Ne bih rekao da je bilo puno pritiska, mi smo profesionalci. Vjerujem da ćemo naučiti nešto iz svega ovoga.


Puno tehničkih pogrešaka smo radili, njihov golman je imao 17 obrana… Napad je malo štekao, taj igrač više, to ovako na brzinu kažem, moram i ja malo procesuirati sve. Idemo dobiti sve do kraja, tu se ništa ne mijenja. Igramo za Hrvatsku, tu nema razmišljanja”, rekao je Filip Glavaš.