Prva liga rukometašica

Organizatorica igre Zamećanki uoči sudara s Lokomotivom: “Ovo je najlakša utakmica”

Igor Duvnjak

Iva Tabar/Foto M. GRACIN

Iva Tabar/Foto M. GRACIN

Nema tu nikakvog grča, a nama će taj susret super doći da se što bolje uigramo. Bez ikakvog presinga odigrat ćemo ovu utakmicu i nastojati pokazati što možemo - kaže Tabar



RIJEKA  Rukometašice Zameta, koje su u jedanaestom pokušaju u Umagu, predvođene novim trenerom Josipom Štokićem, stigle do prve ovosezonske pobjede u Prvoj ligi, večeras na Kozali od 19.30 sati dočekuju vodeću Lokomotivu u danima kada su im umaški bodovi zagrijali srca u ovoj ionako blagoj zimi.


– Tijekom cijele umaške utakmice stvarno smo igrale odličnu obranu s puno uložene energije i iskazane želje – kaže Iva Tabar, vrsna organizatorica igre Zamećanki, o toj toliko željenoj i tako dugo iščekivanoj prvoj pobjedi. – Napokon smo odigrale jednu čvrstu utakmicu u kojoj smo primile samo 21 pogodak. U napadu smo pak sve pogreške svele na minimum, zapravo tehničkih pogrešaka baš i nije bilo. Stvarno smo sada prvi put izgledale baš kao prava ekipa, svaka igračica, od prve do posljednje, dala je svoj doprinos.


Još uoči umaškog prvoligaškog derbija začelja iz tabora Zamećanki stizale su poruke o dobroj atmosferi u ekipi, svakako da su ovi prvi bodovi samo još popravili raspoloženje u redovima Riječanki.




– Naravno da se sada bolje osjećamo poslije ove pobjede. Deset kola prije toga nismo dobile utakmicu, stoga smo uistinu svi u ekipi bili presretni. Sve naše cure, od prve do posljednje, stvarno su vjerovale u pobjedu. Inače, zbilja odlično treniramo, imamo odlične treninge. Jasno da je nakon ovog uspjeha odmah sve lakše.


Pred riječkim sastavom je dug i zahtjevan put do ostanka u ligi. U trokutu na dnu ljestvice Zamet se sada izjednačio s Umažankama i Trogirankama, najbliže plasirane Sesvete im odmiču četiri boda.


– Idemo iz utakmice u utakmicu, vjerujem pritom da ćemo iz svakog susreta rasti sve više jer je trening sve, a naši su treninzi stvarno dobri. Vidim stoga da ekipa može još puno više nego što je ovo što smo napravile na početku, vjerujem u to. Nismo imale niti boda, a sada se na domaćem terenu trebamo potruditi i dobiti utakmice koje možemo te uzeti pokoji bod u gostima. Vjerujem da bismo u tom slučaju mogle osigurati ostanak u Prvoj ligi.


Za razliku od prošlosubotnjeg derbija začelja večerašnja je utakmica za Riječanke »nebo i zemlja«, susret u kojem im u goste stiže vodeća Lokomotiva sa svih dvanaest pobjeda. Duel u kojem praktički nema nikakve diskusije oko pobjednica.


– To je utakmica koja nam je najlakša za igrati. Nema tu nikakvog grča, a nama će taj susret super doći da se što bolje uigramo. Pritom ćemo bez ikakvog presinga odigrati ovu utakmicu i nastojati pokazati što možemo – zaključila je Iva Tabar.