Ambiciozan početak

Novi predsjednik i direktor najavili povratak rukometaša Zameta na staru razinu, klub odmah dobio tajnicu

Igor Duvnjak

Milan Ivaniš, Vjekoslav Vrljić, Matija Perkov i Mateo Hrvatin/M. GRACIN

Milan Ivaniš, Vjekoslav Vrljić, Matija Perkov i Mateo Hrvatin/M. GRACIN

Zametsko sam dijete, direktor poznate riječke tvrtke. Znamo što nam je u djetinjstvu značio Zamet kao klub, vratit ćemo ga na tu razinu - poručio je budući direktor Vjekoslav Vrljić



RIJEKA  Dok su neki uz kavicu guštali u čarima kasnojesenskog sunca, u Trofejnoj sali Centra Zamet održana je prva konferencija za novinare novog vodstva rukometaša Zameta na kojoj su uz trenera Matea Hrvatina i beka Matiju Perkova bili predsjednik Milan Ivaniš, te članovi Upravnog odbora, Damir Bogdanović, Aleksandar Čupić i Vjekoslav Vrljić. U danima dok se uhodavaju u novim ulogama odgovarajući na svakodnevna klupska pitanja, razmišljaju o načinu kako pokrenuti mladu ekipu koja u deset utakmica u Paket24 Premijer ligi nije osvojila niti bod, nadajući se da će sutra na domaćem parketu protiv Ribola Kaštele krenuti s mrtve točke. Čelnici kluba su pritom treneru i igračima iskazali puno povjerenje.


– Na čelu kluba smo od 14. studenoga, željeli smo doći i ranije, ali nije bilo razumijevanja za to. Da smo došli 1. svibnja, kako smo i htjeli, situacija ne bi bila ovakva. Trener Hrvatin, njegov asistent Saršon i dečki imaju našu bezrezervnu podršku. Klub je u nemogućim financijskim uvjetima, ovo nam nije alibi, riješit ćemo to. Ovo je klub koji osam godina nije imao tajnika, mi smo zaposlili tajnicu dan nakon skupštine. Zamet je bez infrastrukture, riješit ćemo i to. Inače, iznimno sam ponosan što sam predsjednik kluba u kojem igraju dečki ovakvoga profila – poručio je Milan Ivaniš, na kojeg se nadovezao budući direktor kluba Vjekoslav Vrljić.


Poziv navijačima


– Zametsko sam dijete, direktor poznate riječke tvrtke. Znamo što nam je u djetinjstvu značio Zamet kao klub, vratit ćemo ga na tu razinu.




Mlada ekipa, ionako malobrojna, još je i napadnuta ozljedama, na pressici je poručeno da se već radi na nužnim pojačanjima, no do realizacije će trebati još pričekati, što su poručili Bogdanović i Čupić.


– U prvom redu, zovemo sve kojima je stalo do Zameta da sutra dođu podržati našu mladu ekipu – rekao je Bogdanović, koji kao igrač, trener i djelatnik ima itekako dug staž u klubu. – Za nas prvenstvo počinje sutra, nema ništa od vraćanja unatrag.


S njim se složio i Aleksandar Čupić, također dugogodišnje znano riječko rukometno ime.


– Za pojačanja moramo pričekati kraj polusezone. Već imamo kontakte s nekim igračima. Želimo stvoriti ekipu koja može izboriti ostanak.


Pohvale


Pred ekipom je zadaća da sutra (19.30 sati) protiv Ribola Kaštele uspješno krene u osvajanje prvih premijerligaških bodova.


– Pohvala novom čelništvu, sada tu struji pozitivna energija koja prelazi na svakoga – rekao je trener Mateo Hrvatin. – Nikada se ne predajemo, iako ima muka s ozljedama. Garantiram da ćemo dati sve za osvajanje prvih bodova. U prošle tri utakmice vidljiv je napredak u obrani. Uzdam se u mladost i srce ekipe.


Optimističan je i bek Matija Perkov.


– Ribola Kaštela je kvalitetna ekipa, ali razmišljamo jedino o nama. Vjerujem da ćemo ostvariti priželjkivanu pobjedu i slaviti – poručio je Perkov.