Stiže Slovenac

Novi izbornik hrvatske rukometne reprezentacije dobio je nasljednika na klupi Nexea

Hina

Hrvoje Horvat/Foto PIXSELL

Hrvoje Horvat/Foto PIXSELL

Branko Tamše bio je pomoćnik Ivici Obrvanu u Gorenju, čiju je klupu preuzeo 2009. godine te osvojio tri naslova prvaka Slovenije



NAŠICE Nakon što je Hrvoje Horvat postao novi izbornik hrvatske rukometne reprezentacije, njegov nasljednik na klupi RK Nexea bit će slovenski stručnjak Branko Tamše (43) objavio je našički klub.


Horvat će nakon pet godina provedenih na klupi Nexea preseliti za kormilo hrvatske vrste, a naslijedit će ga slovenski stručnjak. Predsjednik Nexea Josip Ergović i novi trener “Gromova” potpisali su u petak ugovor prema kojem bi slovenski stručnjak trebao voditi klub iz Našica u iduće dvije i pol godine.


Tamše će našičku ekipu preuzeti u srijedu, a utakmicu 2. kola SEHA lige koju će Nexe odigrati u ponedjeljak protiv Vardara u Skopju vodit će Franjo Lelić.




Tamše je bio pomoćnik Ivici Obrvanu u Gorenju, čiju je klupu preuzeo 2009. godine te osvojio tri naslova prvaka Slovenije. Pet godina je vodio i RK Celje Pivovarna Laško i za to vrijeme uspio osvojiti 14 od 15 mogućih trofeja.


Od siječnja do rujna 2019. godine vodio je i PPD Zagreb s kojim je osvojio hrvatski Kup i prvenstvo, a posljednji angažman imao je u Kataru.


Naime, popularni “Branč Osvajalec”, kako su ga prozvali slovenski mediji zbog brojnih osvojenih trofeja u slovenskoj ligi i kupu, vodio je i najpoznatiji katarski klub Al Rayyan.