Uzbudljivo finale

Nizozemske rukometašice po prvi puta svjetske prvakinje

Hina

https://japanhandball2019.com/

https://japanhandball2019.com/



Nizozemske rukometašice po prvi puta u povijesti su svjetske prvakinje nakon što su u finalnom dvoboju u japanskom gradu Kumamotu svladali Španjolsku s 30-29 (16-13).


Nizozemke su u uzbudljivoj finalnoj utakmici slavile protiv Španjolki, koje također nemaju svjetski naslov, golom iz sedmerca Lois Abbingh šest sekundi prije kraja.


Nizozemke su vodile s 29-27 tri minute prije kraja, no napravile su u završnici čak tri tehničke pogreške u napadu, pa su Španjolke izjednačile na 29-29 i imale zadnji napad za zlato pola minute prije kraja. No, udarac Barbose brani nizozemska vratarica, a potom španjolska igračica Hernandez bespotrebno dobiva crveni karton i automatski je dosuđen sedmerac za Nizozemke, koji realizira Abbingh za veliko slavlje.




Kod Nizozemki su prednjačile Estavena Polman s 9 i Abbingh sa 7 golova, dok je Barbosa zabila 8 pogodaka.


Nizozemska sada ima po jednu zlatnu, srebrnu i brončanu medalju sa tri zadnja SP-a, dok Španjolke imaju srebro i broncu.


Ruska ženska rukometna reprezentacija osvojila je u nedjelju broncu na Svjetskom prvenstvu za rukometašice koje se održava u japanskom Kumamototu nakon što je u borbi za treće mjesto pobijedila Norvešku sa 33-28 (18-15).Norvežanke su na početku utakmice došle u vodstvo od 3-0, no Ruskinje su u 15. minuti izjednačile na 8-8, a pet minuta kasnije vodile sa četiri gola razlike (13-9).


Vodstvo Ruskinje nisu ispuštale do kraja utakmice.Kod Ruskinja najbolja je bila Ana Vjahireva sa devet pogodaka, a kod Norvežanki Emilie Arntzen i Stine Oftedal sa po sedam golova svaka. Za Ruskinje je ovo peta medalja sa svjetskih prvenstava i prva brončana. Prije ovog SP-a su osvajale zlata na prvenstvima u Italiji 2001., u Rusiji 2005., u Francuskoj 2007. i u Kini 2009.


Norvežanke su ostale na tri zlatne medalje, četiri srebrne i tri brončane sa svjetskih prvenstava.