Poraz Zamećana

NIKOLA BABIĆ: Ništa nije izgubljeno, moramo se boriti…

Igor Duvnjak

Nikola Babić (Zamet)/Foto Arhiva NL

Nikola Babić (Zamet)/Foto Arhiva NL



RIJEKA Rukometaši Zameta su pognute glave napustili teren u Velom Joži poslije susjedskog derbija s Porečom, kojega su izgleda izgubili u autobusu. Imali su vagon zdravstvenih tegoba, zbog toga nije igrao Tin Tomljanović, Tin Lučin i Veron Načinović su zaigrali tek kada su domaćini odmaknuli, tijekom tjedna su bolovali Matija Starčević i Nikola Njegovan. Sve je to porazno djelovalo na moral mlade ekipe, koja je odmah u početku dospjela u minus, do kraja ga nije znala ili nije mogla nadoknaditi.


– Nažalost, imali smo problema tijekom tjedna. Načinović i Starčević su bili bolesni, Lučin je ozlijedio preponu, Tomljanović nije igrao, Njegovan ima problema s leđima – podsjetio je jedan od iskusnijih Zamećana, kozalski bek Nikola Babić, autor četiri gola u utakmici u kojoj je njegova ekipa zaostala za četiri gola. – Znali smo da će utakmica biti teška. Na koncu konaca, Poreč smatram jednom od tri najkvalitetnije momčadi u ligi. Ušli smo loše u utakmicu, a oni su to iskoristili na najbolji način i zasluženo su pobijedili. O tome nema govora.


Zamećani su ostali kratki s tradicionalnim rivalom koji je slavio 28:24, čuli su se komentari da su Zamećani i dobro prošli s obzirom na to na to kako su igrali.– Radi svih ovih problema kao da smo ušli u utakmicu pod ručnom. Imao sam osjećaj kao da se nikako ne uspijevamo opustiti. U obrani smo bili na igračima, ali nismo imali onaj dodatni impuls da načinimo potreban faul. U napadu smo možda bili neodlučni u nekim šutevima, njihov golman je dobro branio. Nedostajalo nam je malo svježine i trke, nismo baš trčali u polukontru kao inače.

Problemi nikada nisu dobrodošli, posjetili su Zamećane u vatrenom tjednu, nakon porečke utakmice u srijedu gostuju u Kup utakmici u Čakovcu, a iduće subote ih čeka novi susjedski derbi, onaj s Umagom.




– Imamo težak ritam u ova dva tjedna. Mi moramo skupiti sve svoje snage i u srijedu otići po pobjedu, spremni u subotu dočekati Umag i uzeti ta dva boda. Ona će nam sigurno dati polet za nastup u posljednjem kolu kod Gorice gdje ćemo se onda sigurno boriti za ulazak u Ligu za prvaka.


Zamećani su tako blizu, a tako daleko od Lige za prvaka, dva kola do kraja za željenim četvrtim mjestom kasne jedan bod.


– Ništa nije izgubljeno. Moramo se boriti. Mi smo mlada ekipa, sasvim normalno je da se dogodi jedna loša utakmica. U proteklih deset utakmica imamo šest pobjeda, nije to mala stvar. Vjerujem da ćemo se vratiti na pobjedničke staze. Vjerujem u dečke, uopće ne sumnjam u nas – optimist je Nikola Babić.