Borba za ostanak

Nika Pleše zabila je deset golova u remiju rukometašica Zameta: “Bila sam sigurna da ćemo se izvući”

Igor Duvnjak

Nika Pleše/Foto A. DROZDEK/FACEBOOK

Nika Pleše/Foto A. DROZDEK/FACEBOOK

S obzirom na sve ranije realizirane zicere, imala sam samopouzdanja, no nije mi bilo svejedno - kaže autorica deset domaćih golova o golu za konačnu podjelu bodovaRIJEKA  Rukometašice Zameta i Osijeka su gledateljima na Zametu servirali rijetko viđeni finiš u kojem su navijači domaće ekipe itekako strahovali od izglednog poraza jer su njihove ljubimice nepune tri minute do kraja zaostajale tri gola, ali su se na kraju ipak radovali remiju. Zamećanke su brzometnom paljbom prebrisale minus, pritom je Nika Pleše autorica završne »doppiette«, a gol za konačni bod postigla je doslovno tik prije posljednjeg zvuka sirene.


– Teško mi je i uopće opisati onu završnu akciju, ispada da se to jednostavno samo dogodilo – rekla je Nika Pleše, golgeterica utakmice, košarkaški efikasna sa čak 10 golova uz samo dva promašaja. – Sva sreća da me je Iva Tabar ugledala, a ja sam bila baš sama na tom desnom krilu. Sve se poklopilo. S obzirom nasve ranije realizirane zicere, imala sam samopouzdanja, no nije mi bilo svejedno.


Pjesma i ples


Zamećanke nisu zaigrale u skladu sa željama i očekivanjima, kako u obrani, tako i u napadu. Naravno, kvalitetna i iskusna osječka ekipa ih je adekvatno kažnjavala, rezultat je bio takav da su većim dijelom domaće kaskale za Slavonkama. Riječanke su u svemu pokazale uistinu čvrst karakter, vjerujući u sebe nisu se predavale do kraja te su matnu prijetnju time uspjele pretvoriti u remi. Izvukavši se iz zamke i izglednog poraza, Riječanke su slavile bod pjesmom i plesom, a gošće su bile tihe, vidjevši kako im je pobjeda bila tako blizu, a ostala je tako daleko.
– Čitavo vrijeme bila sam sigurna da ćemo se izvući. Recimo, pri svakoj obrani sam si govorila da ćemo se mi obraniti, iako nije tako ispadalo. Na kraju smo mi odigrale neriješeno, a s obzirom na sve što se događalo, kao da smo pobijedile. To govorim i zato jer smo se stvarno borile i pružile smo sve od sebe.


Karakter


Važnost ovog boda moći će se ocijeniti tek kada bude izgledniji rasplet borbe za ostanak.


– Ovaj će nam bod svakako mnogo značiti jer smo pokazale da se znamo boriti kada nam je najteže i kada je najbitnije. Uz to smo pokazale i kako smo ekipa sa čvrstim karakterom.


Pogled na dno ljestvice govori kako Zamećankama, trećeplasiranima otraga, Sesvete odmiču za bod, ŽARK Split i Osijek za dva, očekuje se uzbudljiv nastavak utrke k ostanku u Prvoj ligi. Ispadaju tri ekipe.


– Naravno da se svi nadamo kako ćemo ostati u Prvoj ligi. Za to se svi borimo, što smo pokazale i na ovoj utakmici. Idemo tako i dalje, s punim povjerenjem se nadamo da ćemo uspjeti ostvariti taj cilj.