EP rukometaša

Nijemci razmišljaju napustiti EP u rukometu, nije im jasno otkud im toliko pozitivnih igrača na prvenstvu gdje su svi cijepljeni

Portal Novi list

Alfred Gislason/Foto REUTERS

Alfred Gislason/Foto REUTERS

 Izbornik Alfred Gislason, poput našeg izbornika Hrvoja Horvata, svaki dan zove nove igrače iz Bundeslige, ali predsjednik Saveza Uwe Schwenker smatra kako to nema smislaRIJEKA Europskom prvenstvu rukometaša, jedinom kontinentalnom loptačkom natjecanju na kojem mogu nastupati jedino i isključivo potpuno cijepljeni sportaši, prijeti nova velika blamaža. Reprezentacije se svakodnevno suočavaju s pozitivnim testovima, igrači dolaze na prvenstvo kao na tekućoj traci, a uoči druge faze natjecanja jedna reprezentacija bi se zbog neodrživog stanja s brojnim pozitivnim igračima mogla i povući s natjecanja. I to ne bilo tko već – Nijemci. Još nije sigurno da će ovoga četvrtka zaigrati protiv Španjolske u Bratislavi.


Nijemci su posljednjih dana imali čak 12 pozitivnih igrača, više i od Hrvatske koja je imala devet zaraženih. Izbornik Alfred Gislason, poput našeg izbornika Hrvoja Horvata, svaki dan zove nove igrače iz Bundeslige, ali predsjednik Saveza Uwe Schwenker smatra kako to nema smisla.


– Pazili smo cijelu godinu, misterij je kako je virus došao do nas – kaže izbornik Gislason.