ODLAZAK

Neugodna vijest za rukometaše Zameta uoči priprema. Prvi vratar Marin Sorić prelazi u Moslavinu

Igor Duvnjak

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Prvenstveno zbog poslovne, ali i one rukometne situacije, odlučio sam otići u Zagreb. Odlučio sam se i za svoj novi klub, branit ću za premijerligaša Moslavinu - kaže 27-godišnji Sorić



RIJEKA – Marin Sorić neće u novoj premijerligaškoj sezoni stajati među vratnicama rukometaša Zameta, ta je vijest poput ledenog tuša neugodna za Zamećane, koji od ponedjeljka počinju s pripremama za novo prvenstvo.


Iskusni i kvalitetni, provjereni 27-godišnji vratar koji je na Zamet došao iz Kozale nakon što je tu branio niz sezona, odlučio se razići s elitnim riječkim rukometnim društvom s obzirom na to da se zbog privatnih razloga seli u Zagreb. Usput je dogovorio i nastavak karijere, branit će za obližnjeg kutinskog premijerligaša Moslavinu.


– Prvenstveno zbog poslovne, ali i one rukometne situacije, odlučio sam otići u Zagreb – rekao je Marin Sorić, znano istaknuto golmansko premijerligaško ime, koji je ovog ljeta okončao petogodišnju epizodu čuvanja mreže Zameta. Potvrdio je usput i ime svog novog kluba, već dugo godinama jednog od itekakvih Zametovih rivala. – Završena je priča sa Zametom, koju smo počeli kada sam došao 2017. godine. Brzo je prošlo to dugo zametsko razdoblje u kojem sam imao i itekako lijepih trenutaka i sada samo mogu Zametu poželjeti sve najbolje u idućem razdoblju. Odlučio sam se i za svoj novi klub, branit ću za premijerligaša Moslavinu.


Pregovori




Još ranije je Zamet ostao bez istaknutog kružnog igrača Tomislava Kvasteka, koji se uputio u Mađarsku, no taj je odlazak nadomješten angažiranjem kadetskog reprezentativca Franka Krstića iz Valpovke. Za sada još nema najava iz kluba o eventualnom dovođenju nekog iskusnog golmana, Zamet se u ovom trenutku oslanja na dva talentirana, ali vrlo mlada čuvara mreže, Tina Viskića i njegovog mlađeg kolegu Tonija Matoševića.


U međuvremenu Zamet nastoji kompletirati sastav na drugim pozicijama, očekuje se povoljan rasplet pregovora s prvoligašem, susjedom Kozalom, iz čijih redova želi angažirati jednog od najistaknutijih Kozalčana, vanjskog igrača Danijela Deželjina. Očekujući da sve bude i službeno dogovoreno između klubova, Deželjin, o čijem se prelasku u Zamet već duže vremena neslužbeno pričalo tijekom ovih ljetnih tjedana, počet će pripreme sa Zamećanima.


Šuter


Iz riječkoga kluba poručuju kako za njih ovaj ljetni rukometni »mercato« još nije završen, toplo se nadaju kako će uspjeti dovesti jednog šutera, lijevog vanjskog igrača, no još uvijek ne spominju neko konkretno ime.


U međuvremenu, početak priprema je praktički pred vratima, trener Igor Marijanović i njegovi najbliži suradnici okupit će svoju momčad na koju računaju za novu sezonu u ponedjeljak, 1. kolovoza, okupljanje je zakazano za 19.30 sati u Sportskom centru na Zametu.