Kvalifikacije za EP

Nenad Šoštarić objavio popis za utakmice sa Slovačkom, povratak Ćamile Mičijević, Ana Debelić čeka prinovu

Hina

Ana Debelić/Foto REUTERS

Ana Debelić/Foto REUTERS

Pred izbornikom zadaća pronalaska još jedne kružne napadačice za sve ono što čeka reprezentaciju u budućnosti



ZAGREB  Nenad Šoštarić, izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije, objavio je popis igračica za dva kvalifikacijska susreta sa Slovačkom koji će odlučivati o tome tko ide na Svjetsko prvenstvo krajem godine kojem su domaćini Danska, Norveška i Švedska.


Na popisu se nalazi 20 igračica, uz još četiri koje su na listi pričuva. Među pozvanim igračicama nema kružne napadačice Ane Debelić koja je u blaženom stanju. Debelić će izbivati iz reprezentacije duže vrijeme pa je pred izbornikom zadaća pronalaska još jedne kružne napadačice za sve ono što čeka reprezentaciju u budućnosti.


U reprezentaciju se vraća Ćamila Mičijević koja je završila rehabilitaciju nakon operacije i dobila je dopuštenje liječnika i kluba da se stavi na raspolaganje reprezentaciji. Koliko će objektivno moći dati nakon duge pauze odlučit će izbornik i ona na licu mjesta.




Reprezentacija će se okupiti u Zagrebu 3. travnja i nakon toga produžiti prema Preloga. Dva dana kasnije reprezentacija putuje u slovačko mjesto Šala gdje će 7. travnja u 19 sati igrati prvi susret doigravanja za Svjetsko prvenstvo. Odmah nakon tog susreta reprezentacija kreće prema Slavonskom Brodu. U dvorani Vijuš, 12. travnja u 18 sati, igra se uzvratni susret protiv Slovačke.


Popis reprezentativki: Tea Pijević (Alba Fehervar), Ivana Kapitanović (Rapid Bukurešt), Lucija Bešen (Podravka), Paula Posavec (Gloria), Andrea Šimara (Podravka), Tena Japundža (Lokomotiva), Lara Burić (Lokomotiva), Nikolina Zadravec (Podravka), Katarina Ježić (Kristiansand), Sara Šenvald (Podravka), Dejana Milosavljević (Siofok), Tena Petika (Lokomotiva), Kristina Prkačin (Gloria Buzau), Valentina Blažević (Gloria Buzau), Stela Posavec (Lokomotiva), Larissa Kalaus (Podravka), Katarina Pavlović (Targu), Klara Birtić (Lokomotiva), Dora Kalaus (Podravka), Ćamila Mičijević (Metz).


Pričuvne igračice su Tina Barišić (Podravka), Ines Lisjak (Lokomotiva), Dora Krsnik (Dacia Mioveni) i Katja Vuković (Podravka).