EP rukometašica

Nenad Šoštarić objavio popis igračica za okupljanje uoči nadolazećeg EP-a, nema Ćamile Mičijević, ali vraća se Larissa Kalaus

Hina

Nenad Šoštarić/Foto REUTERS

Nenad Šoštarić/Foto REUTERS

Hrvatska će na Europskom prvenstvu igrati u skupini A zajedno s Norveškom, Mađarskom i Švicarskom



ZAGREB Nenad Šoštarić, izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije, objavio je popis igračica za prvo kontrolno okupljanje u novoj sezoni, a na popisu se nalaze 22 igračice.


Reprezentacija se okuplja u Zagrebu, u ponedjeljak 26. rujna i odmah nakon toga kreće prema Poreču gdje će boraviti tjedan dana. To je prvi od dva tzv. EHF Weeka uoči Europskog prvenstva koje se održava od 04. do 20. studenog 2022. godine u Sjevernoj Makedoniji, Crnoj Gori i Sloveniji. U tih tjedan dana, reprezentacija neće imati nikakvih prijateljskih susreta, već će samo trenirati.


Uz već provjerene i iskusne snage, ali bez ozlijeđene Ćamile Mičijević, tu je i nekoliko novih imena, poput Lane Jarak koja je upravo stavila potpis i iz Dalmatinke prešla u Lokomotivu (ljetos je bila srebrna na Mediteranskim igrama u Alžiru), Ane Lovrić koja je članica novog prvoligaša ŽARK Splita te Karle Birtić koja je od ove sezone u Lokomotivi. Ono što posebno veseli je povratak Larisse Kalaus iza koje je dugačko razdoblje oporavka od operacije.




Kao što je poznato, Hrvatska će na Europskom prvenstvu igrati u skupini A zajedno s Norveškom, Mađarskom i Švicarskom. Grad domaćin te skupine je Ljubljana.


Popisa ženske seniorske reprezentacije za Poreč: Ivana Kapitanović, Tea Pijević, Lucija Bešen, Paula Posavec, Andrea Šimara, Lana Jarak, Ana Turk, Lara Burić, Ana Lovrić, Katarina Ježić, Ana Debelić, Sara Šenvald, Kristina Prkačin, Tina Barišić, Tena Petika, Valentina Blažević, Stela Posavec, Larissa Kalaus, Katarina Pavlović, Dora Krsnik, Klara Birtić i Dora Kalaus.