Popularizacija sporta

Nekadašnji reprezentativci održali prezentaciju rukometa za članove Dječjeg vrtića Krnjevo

Igor Duvnjak

Polaznici Dječjeg vrtića Krnjevo s trenerima Zameta/Foto V. KARUZA

Polaznici Dječjeg vrtića Krnjevo s trenerima Zameta/Foto V. KARUZA

Zametovu prezentaciju rukometa nisu propustila niti višedesetljetna istaknuta riječka imena, Edo Šmit, dugogodišnji rukometni stručnjak i veliki sportski entuzijast, te Milan Uzelac, godinama zapaženi igrač Zameta



RIJEKA   Tko voli sport?, upitao je jučer ujutro Milan Ivaniš, predsjednik Zameta, veselo društvo u Centru Zamet. Iz brojnih dječjih grla taj snažni poklik, odgovor »Ja!« kao da je razderao prijeteće oblake nad dvoranom, kroz čiju se zavjesu probilo sunce. Doprinijelo je samo ugodnoj, veseloj i razigranoj atmosferi koju nitko ne može bolje kreirati od djece, ionako vječito željne igre, zabave i šale. Sada su te djevojčice i dječaci u dvorani na Trgu riječkih olimpijaca imali priliku okušati se i barem okvirno upoznati što bi ih moglo očekivati »jednog lijepog dana«, posvete li se aktivnijem bavljenju sportom.


Jučer se okupilo njih tridesetak iz Dječjeg vrtića Krnjevo, predvođenih odgojiteljicom Sandom Ban, sve redom članovi skupine koja u tom riječkom vrtiću polazi sportski program. Sada su napravili svoje prve korake u svijet rukometa, družili su se s rukometnom loptom i odrađivali raznorazne prigodne vježbe, sve uz pomoć uglednih riječkih rukometnih imena koja su im zaželjela dobrodošlicu u upoznavanju s ovim u Rijeci vrlo popularnim loptačkim sportom, koji s ove strane Učke ima itekako bogatu tradiciju.


– Ovo je projekt upoznavanja najmlađih sa sportom, tu su nastajali i stasali vrhunski rukometaši. Bavite se sportom, to je najbolja stvar na svijetu. Uostalom, mnogo djece se želi baviti sportom – poručio je između ostaloga najmlađima Milan Ivaniš, osim kojeg su vrtićare s rukometom upoznali i Mateo Hrvatin, trener Zameta, nekadašnji hrvatski reprezentativac i viceprvak svijeta, kao i Kristina Plahinek, rukometašica Zameta, koja je isto tako bila hrvatska reprezentativka.




Zametovu prezentaciju rukometa nisu propustila niti višedesetljetna istaknuta riječka imena, Edo Šmit, dugogodišnji rukometni stručnjak i veliki sportski entuzijast, te Milan Uzelac, godinama zapaženi igrač Zameta, a sada član stručnog stožera riječkih rukometaša. Na parketu je bilo itekako živo dok su dvoranom odjekivali veseli dječji poklici, uz stručnu pomoć djevojčice i dječaci izvodili su razne vježbe na za tu priliku adekvatno pripremljenim poligonima, a isto tako su imali priliku šutirati rukometnu loptu vratarima, sve u okviru njihovog jednosatnog druženja s rukometom na Zametu