Novi izazov

Najtrofejniji riječki sportaš pronašao novi trenerski angažman: “Labin je oduvijek bio na dobrom rukometnom glasu”

Igor Duvnjak

Valter Matošević/Foto Arhiva NL

Valter Matošević/Foto Arhiva NL

Klub ima ambiciju i bogatu tradiciju, s obzirom na blizinu putovat ću na treninge te ću praktički biti kod kuće - rekao je Valter Matošević



RIJEKA  Valter Matošević u ljeto je ušao okončavši jednogodišnji odmor od rukometa, najtrofejniji riječki sportaš novi je trener kluba iz susjedstva, labinskog prvoligaša Rudara AO. Labinski bazen je bogat rukometnim talentima, sredina je iz koje su nikli brojni asovi, neki su se vinuli i do olimpijskih visina, poput Valnera Frankovića, olimpijskog pobjednika iz Matoševićeve zlatne vratarske ere, koji je u reprezentaciji bio suigrač i drugom slavnom riječkom igraču, Alvaru Načinoviću, a brojni su, poput njega bili istaknuta Zametova pojačanja.


Matošević se pak poslije razlaza sa svojim matičnim Zametom i odmaranja našao u dilemi među raznim trenerskim ponudama, odlučio se za ovu istarsku čekajući ispisivanje nove stranice u svojoj bogatoj karijeri u kojoj uz ostalo blistaju i olimpijska i svjetsko zlato.


– Labin je oduvijek na dobrom rukometnom glasu, dobra je atmosfera u klubu koji ima i ambicija, dobro je ozračje i u samom gradu, to su sve razlozi zbog kojih sam prihvatio ulogu glavnog trenera. Pratim pomno Prvu ligu – jug, tako i Labin. Inače, bilo je i nekih kombinacija da odem u negdje inozemstvo – kaže Valter Matošević nakon preuzimanja kormila kluba bogate tradicije. – Međutim nisam želio otići u inozemstvo, a u međuvremenu se javio Labin. Razgovarao sam malo s Valnerom Frankovićem, koji je član uprave Rudara AO. Bili smo u momčadi Zameta još u Prvoj ligi bivše države, bili smo i cimeri na putovanjima, zajedno smo prošli dosta toga lijepoga, slavili brojne uspjehe. Razgovarao sam i s njegovim prezimenjakom i predsjednikom kluba. Klub ima ambiciju i bogatu tradiciju, s obzirom na blizinu putovat ću na treninge te ću praktički biti kod kuće. Uhvatit ću se ovoga posla s guštom. Odmarao sam se godinu dana od rukometa, stoga mi je ovo sada super došlo.




Rudar AO, jedan od tradicionalnih rivala ovdašnjih prvoligaša, Kozalčana i Crikveničana, prošle sezone završio je na trećem mjestu Prve HRL- jug, Matoševićevim dolaskom svakako sanja o koraku više, borbi za pozicije koje vode na sam vrh i eventualnom plasmanu među premijerligaše.