Peruničić pošteno priznao

Moramo rasti do ovakve ekipe kao što je Hrvatska, limitirani smo kvalitetom

P. N.

Nenad Peruničić/Foto PIXSELL

Nenad Peruničić/Foto PIXSELLBEOGRAD Nenad Peruničić, izbornik rukometne reprezentacije Srbije, nije djelovao pretjerano razočarano iako njegova reprezentacija nije uspjela svladati Hrvatsku u kvalifikacijama za EURO.


– Čestitam reprezentaciji Hrvatske. Pokazali smo motiv i karakter, ali smo još uvijek limitirani kvalitetom. Moramo rasti do ovakve ekipe kao što je Hrvatska koja unatoč ozljedama i rotacijama ostaje konkuretna. Ono što me brine je to što se akcija ne odigra do kraja, ali ja uzimam odgovornost na sebe. Ne krivim Lazara Kukića zbog toga, još uvijek je mlad, ali kao srednji bek mora u svakoj situaciji biti zreo – rekao je Peruničić, a prenijele stranice tamošnjeg rukometnog Saveza.


– Bili smo stegnuti i nije bilo prostora za tu rastrčanost koju smo ranije imali. Ovo su momci koji igraju u inozemstvu i moraju se naviknuti na ovakav pritisak. Ostaje žal, možda smo mogli do pobjede, ali remi protiv ovakve reprezentacije je izuzetno dobar. Ima mjesta za napredak naše ekipe – tvrdi Peruničić