Mogu li rukometaši Kozale osvetiti Zamećane i proći u četvrtfinale Kupa?



RIJEKA  Dubravino ime se već danima često spominje u riječkim rukometnim kuloarima, kako stvari stoje zagrebački klub će i dalje biti u mislima i na usnama riječkih ljubitelja rukometa, pogotovo na dva gradska rukometna brežuljka,. na Zametu i na Kozali. Prvo je Dubrava prošlog petka igrala na Zametu u posljednjem kolu paket 24 Premiejerlige, a večeras dolazi Kozali u osmini finala hrvatskog Kupa. Ono ligaško gostovanje je rastužilo Zamećane, nakon konačnog remija je ispalo da im je ta podjela plijena za jedan gol zalupila vrata Lige za prvaka. Vodeći klub među premijerligašima dolazi domaćem prvoligašu kao favorit, ali u Kozali se svakako uzdaju u činjenicu da je Kup natjecanje u kojem su iznenađenja, čak i ona velika neprestano na repertoaru. Mlada momčad trenera Darka Dunata nabijena motivima bi željela prirediti jedno takvo i proći u iduću fazu Kupa.


 


Jasno je da će Kozalčanima za to trebati pružiti izvanserijsku partiju s momcima koje vodi nekadašnji istaknuti vanjski igrač Krešo Ivanković, svojevremeno i bek Zameta. Vekić, Sirotić, Ivanković i društvo, u biti cijela gostujućša postava su visoka prepreka preko koje će mladi Riječani nastojati doći do velikoga slavlja. Za njima su dva ligaška poraza, onaj kod kuće s Metkovcima, kada nisu pružili ono što se od njih željelo i očekivalom, te posrtaj u suisjedskom derbiju u Senju u dramatičnom raspletu kada su ostali kratki za jedan korak. Senjski duel, međutim, ima i svoje naličje, drugoplasirana momčad prvoligaškog juga je istrčala itekako oslabljena, bez bitnih imena, što ozlijeđeni, što bolesni u sastavu nisu bili Antonio Tomaš, Anton Dunato, Fabijan Ljevar, Renato Braut i Ivan Anić.




 


– Nismo htjeli riskirati s njihovim zdravljem sa eventualnim nastupom u Senju, uglavnom riječ je o igračima koji su ili bili bolesni ili su imali problema sa prstima. U međuvremenu im je bolje, stanje se popravilo i očekujemo da ćemo u ovoj za nas velikoj utakmici nastupiti kompletni – poručio je Christian Brozović, tim menadžer Kozale, dugogodišnji nezaobilazni funkcioner u klubu.


 


Utakmica u dvorani Dinko Lukarić počinje večeras u 20.30 sati. (I. D.)


Novi list pratite putem aplikacija za AndroidiPhone/iPad ili Windows Phone.