SP rukometaša

Marko Mamić upozorava: “U svaki susret moramo ući sto posto, jedino će nas to dovesti do cilja”

Igor Duvnjak

Marko Mamić/Foto REUTERS

Marko Mamić/Foto REUTERS

Nećemo niti trenutak misliti da smo neki veliki favoriti, nego ćemo u svakoj utakmici ići na pobjedu - kaže vanjski pucač hrvatske reprezentacije



RIJEKA Marko Mamić odigrao je još jednu dobru partiju u hrvatskom dresu i u pobjedu protiv Katara ugradio pet pogodaka.


– Sve je kako smo zamislili prije početka turnira. Dogodio nam se mali kiks s Japanom, ali na kraju je ispalo da je Japan svojom brzinom i pokretljivošću iznenadio sve protivnike u skupini. Tu je i velik pritisak koji osjećamo, nije se lako s tim nositi, stalno se nešto mijenja. Zato moram čestitati ekipi jer smo se uspjeli othrvati svemu tome i plasirali smo se u drugi krug. Mislim da smo dovoljno koncentrirani i da ćemo naći dovoljno svježine, snage te kvalitetniju igru da nas vodi nekom našem višem cilju – rekao je Marko Mamić, ne bježeći od činjenice da je Hrvatska uz Dansku najizgledniji kandidat za četvrtfinale.


– Sigurno da je tako, glupo bi bilo pričati da su neke druge reprezentacije bolje od nas, ali ovaj turnir nam je pokazao da danas svi igraju rukomet. Nećemo niti trenutak misliti da smo neki veliki favoriti, nego ćemo u svakoj utakmici ići na pobjedu. U svaki susret moramo ući sto posto, jedino će nas to dovesti do cilja.