SP u rukometu

Marino Marić se još nada da Hrvatska može do četvrtfinala: “Katar će pobijediti Argentinu, a Danci će odmarati neke igrače…”

Portal Novi list

Marino Marić/Foto REUTERS

Marino Marić/Foto REUTERS

Ljudi u savezu će odlučivati može li izbornik ili ne može - rekao je pivot naše rukometne vrste



RIJEKA Pored pomoćnog trenera Hrvoja Horvata na presici, dan nakon poraza hrvatske reprezentacije od Argentine, se pojavio i kružni napadač Marino Marić.


– Ja bih volio da nas vi novinari zgazite, a da mi uđemo u četvrtfinale. Mislio sam da se Japan neće ponoviti, imali smo u glavi da nam dolazi Argentina i znali smo da će biti teško. No nismo mogli zamisliti da ćemo drugi gol zabiti tek u 13. minuti. Problem cijele utakmice je bio naš napad. Ako zabiješ Argentini 10 golova, to je premalo. Nismo isti igrači kada krene takav stres i panika. Dogodi se blokada koju ne znam objasniti, jednostavno smo zakazali u napadu, nedostajalo nam je akcija i šuteva izvana. Probali smo razbit zonu, ali nije išlo. Možda i ja sada pričam neke gluposti, ali to je moje viđenje – kazao je Marić, koji još vjeruje u prolaz…


– Prvo vjerujem da će Katar pobijediti Argentinu. Što se tiče Danske, oni su se već kvalificirali, možda će odmoriti nekoliko igrača, ali sve je na nama – nastavio je pivot naše hrvatske rukometne vrste.




Osvrnuo se i na Červarovu najavu odlaska s izbornikove funkcije.