SP u rukometu

Lino se nije pojavio na presici, njegov pomoćnik nudi optimizam: “Ne bih komentirao Červaru ostavku, igrači vjeruju u prolaz”

Portal Novi list

Lino Červar/Foto REUTERS

Lino Červar/Foto REUTERS

Vrijeme je da se izbrišu negativne misli, da se prebacimo na rukomet. Moramo se fokusirati na to da budemo bolji - kazao je Hrvoje Horvat



RIJEKA Lino Červar nije se pojavio na presici dan nakon poraza od Argentine. Umjesto izbornika hrvatskih rukometaša novinarima se obratio njegov pomoćnik Hrvoje Horvat.


– Sigurno nakon onog mučenja na terenu nije lagano ući u novi dan. Tragedija je što smo izgubili od Argentine, ali prerano je da podvlačimo crtu. No, puno puta smo se znali izvući. Htio bih naglasiti: kroz cijeli turnir je postojala želja i htijenje, to se vidi po obrani. U napadu jednostavno nije bilo dovoljno kvalitete, ekipa je svjesna da smo podbacili, ali što je tu je, moramo skupiti glave. Trebamo ostati pozitivni i uzdignute glave ući u utakmicu s Danskom. Čeka nas jedna od najboljih momčadi prvenstva, prije svega se treba napadački poboljšati, moramo spriječiti tranziciju, imati fanatično vraćanje u obrani, kao da se borimo za život i igrati na rubu incidenta. Napraviti ratnu atmosferu – rekao je Horvat i nadovezao se oko Červarove najave ostavke.


– Razgovarao sam s Linom, prvenstvo još nije gotovo, nema vremena za kukanje i očajavanje. Ne bih komentirao njegove riječi, je li ostaje nakon prvenstva. To pitanje nije za mene, čut ćete informacije na vrijeme. Igrači vjeruju u prolazak. Vrijeme je da se izbrišu negativne misli, da se prebacimo na rukomet. Moramo se fokusirati na to da budemo bolji – kazao je Horvat.