Tomislav Kvastek

Kružni napadač rukometaša Zameta presudio je Umažanima: “Što prije prebroditi brige oko ostanka”

Igor Duvnjak

Tomislav Kvastek/M. LEVAK

Tomislav Kvastek/M. LEVAK

Dobro smo startali, lijepo je krenuti s dvije pobjede u Ligi za ostanak, te pobjede jako puno znače - kaže Kvastek



RIJEKA Kao što snažni naleti ledene bure nisu mogli ugasiti entuzijazam neuništivih zametskih zvončara koji su subotnje večeri u svojim poznatim »mondurama« bez rukava feštali u svojem tradicionalnom pohodu zametskim ulicama, tako ni sva iskušenja susjedskog derbija nisu bila dovoljna da bi spriječila mladu ekipu rukometaša Zameta u osvajanju važnih bodova u Ligi za ostanak. Derbi riječko-istarskih tradicionalnih rivala je bio protkan uzbuđenjima i preokretima doslovno do samog finiša, sve u naboju rivalstva, uz ostalo jer je u obje momčadi čitav niz imena koja su prethodno nosila dres onog drugoga kluba, ili Zameta ili Umaga. Među njima je i pivot Zamećana Tomislav Kvastek, prošle sezone igrač Umažana, čovjek čijom desnicom su Riječani stavili točku na i, strijelac gola za pobjedu u posljednjem napadu domaćih.


– Tu svoju posljednju akciju smo vanjski igrač i ja odigrali onako više po osjećaju – kaže Tomislav Kvastek o svom golu u posljednjoj minuti, vrijednom pobjede nad Umagom. – Vježbali smo takve akcije na treninzima, ali ne baš ovakvu varijantu, ali po osjećaju našeg vanjskog igrača Dina Islamovića i mene smo uspjeli doći do pogotka.


Drama


Kao i brojni dosadašnji riječko-umaški derbiji, tako je i ovaj servirao svoju originalnu priču. Ovog puta su domaćini većinom bili dominantniji, ali su prosuli vodstvo, uz čak jedanaest izjednačenja su i prestizani, na koncu su slavili skoro pa u »fotofinišu«.




– Istina, na kraju je bilo dramatično. Uspavali su nas kada su bili u napadu. Trebali smo zaigrati na trku, no ušli smo u njihov ritam i zbog toga je bilo ovakve drame.


Zamećani su načinili dva prava koraka k ostanku među premijerligašima, poslije karlovačke pobjede ostvaren je i pun pogodak nad Umagom.


– Dobro smo startali, lijepo je krenuti s dvije pobjede u Ligi za ostanak, te pobjede jako puno znače. S druge strane, sada se ne treba previše dići u nebesa, valja nam biti na zemlji, marljivo raditi i što prije osigurati ostanak u ligi.


Fantastična ekipa


Zamećani su se itekako veselili pobjedi, dokazujući koliko su im značili ovi bodovi.


– Ova pobjeda meni osobno znači puno jer sam prošle sezone igrao u Umagu i htio sam uspjeh u ovoj utakmici. Naša ekipa je stvarno fantastična. U nekim trenucima igramo svaki za sebe, a kada igramo jedan za drugoga, mislim da nas nitko ne može dobiti.


Zamet je nakon dva kola Lige za ostanak na samom vrhu, osam kola prije kraja natjecanja. Slijedi gostovanje kod Dubrave idućeg vikenda.


– Trebamo čim prije samo nastaviti ovako i mislim da će biti jako dobro, o ostalima ne vodimo brigu, a mi želimo što prije odagnati brige oko ostanka među premijerligašima. To je bezuvjetno, čim prije moramo to riješiti – poručio je Tomislav Kvastek.