Završile kvalifikacije

Kraljice šoka saznale sve suparnice u skupini na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj

Portal Novi list

Foto Arhiva NL

Foto Arhiva NL

Hrvatska će prvi susret Svjetskog prvenstva igrati protiv Brazila, 2. prosinca  u 18  sati



ZAGREB Hrvatske rukometašice saznale su sve suparnice u skupini tijekom Svjetskog prvenstva koje će se od 1. do 19. prosinca održati u Španjolskoj. Naime, prošloga vikenda završene su južno i srednjeameričke kvalifikacije rukometašica za SP.


Kao što se moglo i očekivati, naslov pobjednika osvojio je Brazil. Nekadašnji svjetski prvak je u završnom susretu pobijedio Argentinu 31:22. Drugo mjesto pripalo je Argentini, a treće domaćinu  kvalifikacija Paragvaju. Tako će i ta reprezentacija kao i Brazil, biti suparnik našim rukometašicama u Španjolskoj.


Hrvatska će tako prvi susret Svjetskog prvenstva igrati protiv Brazila, 2. prosinca  u 18  sati. Nakon dana predaha, 4. prosinca na redu je susret s Paragvajem, također u 18 sati. I konačno, treći susret u skupini, Hrvatska će igrati protiv Japana 6. prosinca u 20.30 sati. Grad domaćin naše skupine u prvom krugu je Castellon.




Tri najbolje reprezentacije iz svake od šest kupina idu dalje. Hrvatska skupina se u drugoj fazi natjecanja spaja sa skupinom u kojoj su Španjolska, Austrija, Argentina i Kina. Dvije najbolje reprezentacije iz te skupine idu u četvrtfinale. Četvrtfinale je na rasporedu 14. i 15 prosinca, polufinale 17., a borba za medalje 19. prosinca.