Kvalifikacije za EP

Kraljice šoka dolaze na Zamet, hrvatske rukometašice u Rijeci će ugostiti Ukrajinu

Portal Novi list

Dejana Milosavljević/Foto PIXSELL

Dejana Milosavljević/Foto PIXSELL

Reprezentacija će se okupiti 4. listopada u 10 sati ispred Doma sportova i odmah otputovati u Rijeku, gdje će 7. listopada od 17.30 sati odigrati prvi susret kvalifikacija protiv UkrajineZAGREB  Izbornik hrvatske ženske seniorske reprezentacije Nenad Šoštarić objavio je popis i pozvao na okupljanje 18 igračica za dva kvalifikacijska susreta za Europsko prvenstvo 2022. godine koje će zajednički organizirati Slovenija, Sj. Makedonija i Crna Gora. Na listi pričuva nalazi se još šest rukometašica koje mogu biti pozvane naknadno, ukaže li se potreba. Reprezentacija će se okupiti 4. listopada u 10 sati ispred Doma sportova i odmah otputovati u Rijeku, gdje će 7. listopada od 17.30 sati odigrati prvi susret kvalifikacija protiv Ukrajine. Tri dana kasnije, odnosno u nedjelju 10. listopada, hrvatsku reprezentaciju čeka susret s Češkom u Zlinu od 17.20 sati.


Uz te dvije reprezentacije u skupini je još i Francuska. Samo dvije najbolje ekipe iz svake od šest skupina stječu pravo nastupa na EURO 2022. godine. Hrvatska je osvojila broncu na zadnjem izdanju u Danskoj prije deset mjeseci.


– U odnosu na Europsko prvenstvo ostali smo bez tri igračice: Marijete Vidak, Josipe Mamić i Kristine Prkačin. U sastavu je Ivana Dežić na mjestu desne vanjske i Ines Lisjak kao dodatan pivot. Naša je sreća da se sve cure međusobno dobro znaju. Također, jako je važno da se sva prvenstva igraju, tako da cure dolaze u dobroj formi. Čekaju nas dvije jako teške utakmice. Ukrajina po svemu sudeći skuplja sve najiskusnije što ima iz europskih liga. Češka ima sjajnu generaciju. Na prošlom Europskom prvenstvu su bile u jako teškoj skupini i uglavnom gubile pogodak ili dva. Tako da svaki pogodak u Zlinu će nam igrati jako važnu ulogu u raspletu ove skupine. O Francuskoj, vjerujem da ne treba trošiti riječi. Ukratko, Hrvatska mora biti u najboljem izdanju ukoliko želi biti jedna od dvije reprezentacije iz skupine koje idu dalje – rekao je izbornik Nenad Šoštarić.
U reprezentaciju su pozvane: Tea Pijević (Alba Fehervar), Ivana Kapitanović (Metz), Lucija Bešen (Lokomotiva), Paula Posavec (Krim), Andrea Šimara (Lokomotiva), Tena Japundža (Lokomotiva), Nikolina Zadravec (Podravka), Katarina Ježić (HC Siófok KC), Ana Debelić (Vipers Kristiansand), Ćamila Mičijević (Metz), Larissa Kalaus (Podravka), Valentina Blažević (CS Magura Cisnadie), Dejana Milosavljević (Podravka), Stela Posavec (Lokomotiva), Dora Krsnik (Plan de Cuques), Dora Kalaus (Lokomotiva), Ivana Dežić (Koka) i Ines Lisjak (Lokomotiva).