Povijesni presedan

KRAH RIJEČKOG SPORTA Rukometašice Zameta istupile iz Prve lige zbog reduciranja troškova

Igor Duvnjak

Zamećanke će nastaviti natjecanje u Drugoj ligi sa svojom drugom ekipom/Foto Arhiva NL

Zamećanke će nastaviti natjecanje u Drugoj ligi sa svojom drugom ekipom/Foto Arhiva NL

Istupili smo iz Prve lige. Naša druga ekipa, mlade igračice, nastavit će svoje natjecanje u Drugoj ligi, sve će igračice zajedno trenirati i iduće sezone se vraćamo u Prvu ligu. To je naša ideja. Na ovaj način će se napraviti ušteda, zbog toga smo ovako odlučili. Budući da, uzimajući u obzir trenutačne rezultate, ionako ne možemo ostati u Prvoj ligi, zbog reduciranja troškova i svega drugoga, odlučili smo istupiti iz Prve lige - kaže Bojan Sušanj, član klupske Uprave



RIJEKA Ženski rukometni klub Zamet istupio je iz Prve lige! To je šokantna vijest koja se jučer poput požara proširila riječkim rukometnim kuloarima. To je, na žalost, presedan u riječkom rukometu, dogodilo se eto i to da jedna gradska rukometna ekipa usred prvenstva napusti elitno društvo. Koliko novost nije mila ovdašnjim simpatizerima rukometa, toliko i nije očekivana, ispod površine je, naime, već dugo iskrilo da bi sve odjednom postalo vidljivo na danjem svijetlu. Klub je, naime, iz sezone u sezonu nazadovao igrački, organizacijski i financijski. Silazak »s konja na magarca« bio je vidljiv iz godine u godinu, najbolje igračice su odlazile jedna za drugom, što se itekako odrazilo na parketu, ove sezone, poslije petnaest odigranih kola, ekipa Zamećanki trenerice Adrijane Prosenjak sama je na začelju ljestvice sa samo četiri boda.


Ni na drugim poljima nije bilo veselije, naprotiv. Novaca je iz sezone u sezonu izgleda bilo sve manje i manje, dugogodišnji predsjednik Luka Denona se, stoga, sve teže koprcao u stalnim problemima, dugo je nastojao otići s kormila i kada je to uspio, naslijedila ga je Sandra Stojković Hinić. Njezinim preseljenjem s obitelji na Island u ovoj »povijesti bolesti« Zamećanki je otvoreno novo poglavlje, ono u kojem su igračice i struka bile »ovce bez pastira«, bez uprave. Na koncu je krajem siječnja ipak održana Skupština kluba na kojoj je izabrana nova predsjednica, Ivana Lesjak, uz nju su u Upravni odbor ušli još Bojan Sušanj, Ariana Nikolić, Živko Vejnović, Tamara Karbić Košpić i Tea Morsi Mesić.Zamet se nije micao sa dna ljestvice, a uprava se sada odlučila na potez koji nije napravila niti jedna prije nje u povijesti kluba dužoj od 60 godina, odlučila je odustati od prvoligaškog natjecanja.

– Istupili smo iz Prve lige. Naša druga ekipa, mlade igračice, nastavit će svoje natjecanje u Drugoj ligi, sve će igračice zajedno trenirati i iduće sezone se vraćamo u Prvu ligu. To je naša ideja. Na ovaj način će se napraviti ušteda, zbog toga smo ovako odlučili. Budući da, uzimajući u obzir trenutačne rezultate, ionako ne možemo ostati u Prvoj ligi, zbog reduciranja troškova i svega drugoga, odlučili smo istupiti iz Prve lige. Svim igračicama vrijede ugovori i sve obaveze koje su imale prema klubu. One koje budu mogle će nastupati za Zamet II u Drugoj ligi, a poslije toga ćemo se svi zajedno potruditi ustrojiti stručni stožer i vratiti se iduće sezone u Prvu ligu – rekao je Bojan Sušanj, član klupske Uprave.


Toliko za sada iz Zameta, kluba bogate tradicije koji od jučer, na žalost, više nije član Prve lige.