Antonio Tomaš

Kozalski rukometni golgeter, zabio je 18 golova u jednoj utakmici!

Igor Duvnjak

Antonio Tomaš (Kozala)

Antonio Tomaš (Kozala)

U Metkoviću je od početka lopta išla na mene, sve što sam skočio i pucao, to sam i zabio. Akcije su išle na mene, nije bilo Leona Ljevara, manje se pucalo izvana. Bilo je golova s tog lijevog krila, ali i dosta istrčanih kontri te nešto sedmeraca - objašnjava daroviti igrač rođen 1999. godine.



RIJEKA Antonio Tomaš je bio tema priča po kozalskim kantunima nakon što je u metkovskoj pobjedi nad Metković Mehanikom isporučio čak 18 golova. Koliko su veterani Kozale, nekadašnji istaknuti rukometaši, komentirali promjenu odnosa snaga u kojem sada Kozala može u gostima pobjeđivati klub koji se borio za naslov državnog prvaka i blistao u Kupu EHF-a, toliko ih je zadivio golgeterski učinak za pamćenje mladog lijevog krila. Nema dvojbe da su tih 18 golova itekakav rukometni raritet, nezapamćen učinak igrača čiji je klub zadovoljno zaključio sezonu na visokom šestom mjestu.


– U prvom dijelu sezone nisam igrao i dosta sam se zaželio rukometa, bio sam ozlijeđen, sezona je loše krenula. Nakon svega toga je sve krenulo po dobrome. Ušao sam u formu, svaka utakmica mi je stvarno bila dobra – kaže Antonio Tomaš, mlada nada rođen 1999. godine, student prve godine Pomorskog fakulteta. – U Metkoviću je od početka lopta išla na mene, sve što sam skočio i pucao, to sam i zabio. Akcije su išle na mene, nije bilo Leona Ljevara, manje se pucalo izvana. Bilo je golova s tog lijevog krila, ali i dosta istrčanih kontri te nešto sedmeraca.


Antonio Tomaš je već ranije nagovijestio da je riječ o talentiranom igraču, sada je te ocjene itekako potvrdio. Jasno je da, kao i brojni mladi igrači, želi napredak u karijeri.




– Kako nam je krenulo u ovoj polusezoni, u klubu se za dalje očekuje nešto više. Mislim da ću ostati još jednu godinu u Kozali, takav je dogovor, a onda bih, ako se otvori neki put, otišao negdje dalje. Takav jer plan za sada, no još nije ništa sigurno. Definitivno bih želio napredak u karijeri, da bih htio ostvariti nešto veće. Nadam se samo da će se želje ostvariti, no što će biti, vidjet ćemo – poručio je momak koji je u Metkoviću bio zavidno efikasan čak i za košarkaške prilike, a kamo li ne tek za one rukometne.