Izbor

Katarina Ježić apsolutna pobjednica izbora za najbolju hrvatsku rukometašicu godine

Robert Šimonović

Drugo mjesto pripalo je Steli Posavec, dok je trećeplasirana bila Tina Barišić



U konkurenciji za najbolju hrvatsku rukometašicu godine prema izboru novinara Sportskih novosti i Hrvatskog rukometnog saveza (HRS), Novljanka Katarina Ježić zasjala je kao apsolutna pobjednica.


S osvojenim, impresivnim 81 bodom, Ježić je nadmašila konkurenciju, a drugo mjesto pripalo je Steli Posavec s 52 boda, dok je trećeplasirana bila Tina Barišić.


Katarina Ježić, kapetanica hrvatske ženske seniorske reprezentacije s impozantnim reprezentativnim stažom od 12 godina, dodatno je osvijetlila svoju karijeru kao europska prvakinja s norveškim klubom Vipers Kristiansand.





Počevši karijeru u rodnom Novom Vinodolskom, Ježić se isticala i u plivanju, postižući izvanredne rezultate.


Njezina predanost sportu bila je evidentna već na juniorskom prvenstvu u Brazilu, gdje je proglašena za najbolju igračicu na svojoj poziciji – kružnu napadačicu.


Njezino reprezentativno iskustvo obuhvaća četiri Europska prvenstva, sudjelujući u natjecanjima 2012. u Srbiji, 2014. u Hrvatskoj i Mađarskoj, 2018. u Francuskoj i 2020. u Danskoj.


Kroz sve te godine Ježić je neumorno dokazivala da se trudom i radom može doseći vrhunac sportske karijere. Čestitke Katarini upućuju i iz Grada Novog Vinodolskog.