Ždrijeb u HRS-u

Izvučeni natjecateljski brojevi svih rukometnih liga, Zamećani otvaraju protiv Sesveta, u prvom kolu derbi susjeda na Kozali

Portal Novi list

Paket 24 Premijer liga igrat će se u dvije skupine po šest klubova



RIJEKA U Zagrebu je održano izvlačenje natjecateljskih brojeva za novu rukometnu sezonu. Rukometaši Zameta će na otvaranju Paket 24 Premijer lige dočekati Sesvete. Riječ je o utakmici prvog kola skupine B u kojoj pored Zameta i Sesveta igraju još Varaždin, Dubrovnik, Bjelovar, Nexe, Moslavina i Trogir. U skupini A dvokružno će razigravati Dubrovnik, Gorica, PPD Zagreb, Poreč, Karlovac, Spačva, Umag i Rudar Rude. Novi sustav natjecanja nakon razigravanja po skupinama predviđa Ligu za prvaka  i Ligu za poredak na temelju plasmana (prve tri iz svake skupine idu u Ligu za prvaka), što donosi dodatnih deset utakmica.


Nakon svega slijedi još doigravanje za prvaka, odnosno mjesta u Europi. Posljednje dvije momčadi iz Lige za ostanak ispadaju u niži rang, dok preostale četiri ekipe igraju kvalifikacije s drugoligašima. Dvije prvoplasirane ekipe iz Prve lige jug/sjever će se direktno plasirati u viši rang.


Jasno je da takav sustav nudi veliku protočnost između liga što je dobra vijest za veliki broj klubova u Prvoj B ligi jug, koja broji 12 klubova. Novaci u ligi su Rovinj i Gospić. Prvo kolo donosi derbi susjeda, Kozala će ugostiti Mornar Dramalj Crikvenicu. Gospić gostuje u Metkoviću,  a Senj dočekuje Rovinj.




U Drugoj ligi zapad za rukometaše u prvom kolu se sastaju: Zamet II – Karlovac II, Dubovac – Trsat i Ogulin Selce.


Rijeka i okolica nakon ispadanja Zameta, odnosno crikveničke Murvice više nemaju predstavnika u prvoligaškom društvu. U Drugoj ligi zapad za rukometašice nastupat će Senia, Zamet, Liburnija Opatija i Murvica. U prvom kolu u Senju gostuje Udarnik iz Velike Gorice, Zamećanke dočekuju Ivanić, Opatijke, također pred svojim navijačima Arenu, a Murvica – Rudar.