Totalno ludilo

Izbornik rukometašica poludio na COVID mjere na SP-u: “Ovakav dan ne bi poželio ni najvećem neprijatelju”

Portal Novi list

Nenad Šoštarić/Foto REUTERS

Nenad Šoštarić/Foto REUTERS

U 10 sati smo saznali da su dvije igračice pozitivne, a sve do navečer nismo znali tko uopće može na utakmicu - govorio je Nenad Šoštarić nakon Japana



CASTELLON Izbornik hrvatskih rukometašica Nenad Šoštarić burno je reagirao nakon poraza od Japana. Ne toliko zbog poraza, koji praktički znači oproštaj od četvrtfinala, koliko svega kroz što je prošao zajedno s igračicama vezano uz COVID protokol.


– Današnji dan kakav ne bi poželio najvećem neprijatelju. U 10 sati smo saznali da su dvije igračice pozitivne, a sve do navečer nismo znali tko uopće može na utakmicu – govorio je Šoštarić. – Djevojke su odigrale hrabro, imali smo tri razlike, loptu, promašivali smo zicere…. Promašili smo četiri šuta na prazan gol. Djevojke su dale sve od sebe, borile su se u obrani. Žao mi je radi djevojaka jer su pokazale veliku želju. Ostali smo bez tri vanjske igračice koje su nam nedostajale. Došli smo situaciju da moramo praktički odigrati sa šest igrača cijelu utakmicu, Nismo imali zamjenu na vanjskim pozicijama jer su nam tri vanjske igračice bile u karanteni. Tuga je što smo mi izgubili utakmicu, a nisu nas one pobijedile. Cure koje smo imali na raspolaganju dale su maksimum.


Šanse za prolaz u četvrtfinale svedene su na teoretske?




– Priključit će nam se dvije igračice iz Hrvatske, moralo bi se previše rezultata poklopiti da bi prošli u četvrtfinale. Moramo dobiti Argentinu i Austriju i to je naša obaveza bez obzira na sve. Sada na kraju moramo pokazati da smo pravi, da se vratimo u Hrvatsku ni sretni, ni zadovoljni, ali s velikim iskustvom i željom da idući put to bude bolje.


Postoji li mogućnost da još neka igračica završi u izolaciji?


– Organizacija prvenstva je nevjerojatna… Nismo smjeli ni na trening od jutra do pred samu utakmicu! – požalio se izbornik.