Euro 2020

Izbornik Červar: Već dugo nismo odigrali ovako dobru utakmicu

Hina

Foto Luka Stanzl/PIXSELL

Foto Luka Stanzl/PIXSELL

»Dugo nismo odigrali ovako dobru utakmicu, ali ne smijemo se sada umisliti jer prvenstvo je dugačko i čeka nas još puno posla«, kazao je ČervarGRAZ Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar, nakon uvjerljivog trijumfa nad Bjelorusijom 31-23 (15-10), izjavio je u subotu kako njegovi izabranici već dugo nisu odigrali ovako dobru utakmicu.


»Dugo nismo odigrali ovako dobru utakmicu, ali ne smijemo se sada umisliti jer prvenstvo je dugačko i čeka nas još puno posla«, kazao je Červar za RTL televiziju.


Uoči susreta kao najopasniji igrači Bjelorusije izdvojeni su kružni napadač Artsem Karalek i bek Kuleš.
»Dobro smo ih proučili i znao sam da ćemo odigrati dobro. No, nisam mogao znati koliko dobro i s koliko razlike ćemo dobiti. Držali smo se svih dogovora, obrana je bila jaka i Bjelorusija nije imala rješenja za nju, a u napadu smo igrali mudro i raznovrsno. Svi su bili odlični i nikoga neću isticati, a mogu reći da sam uživao gledajući utakmicu. Istina, u jednom trenutku prvog poluvremena smo pali u malu crnu rupu, dali su nam četiri gola u nizu, i to nam se ne smije događati u nastavku kada nas čekaju još teži ispiti. Zato moramo biti ponizni i skromni, te se dobro pripremiti za naredne protivnike«, istaknuo je izbornik Červar.


U skupini A rukometnog Eura Hrvatska vodi s 4 boda, Bjelorusija ima 2, a Srbija i Crna Gora su bez bodova. Dvije prvoplasirane ekipe iz skupine prolaze u drugu fazu u Beču. U zadnjem kolu A skupine Hrvatska u ponedjeljak u 20.30 sati igra sa Srbijom.


Izbornik Červar posebno je pohvalio hrvatske navijače: »Želim se zahvaliti našim navijačima, bilo ih je puno i atmosfera je bila odlična. Pokazali su puno ljubavi prema nama i ja sam se naježio«.