Nije htjela

Izbornici rukometnih reprezentacija otkrili tamnu stranu ljepotice iz Sinja koja se odlučila za Crnu Goru

Portal Novi list

Izbornik Goran Mrđen i Matea Pletikosić/Foto PIXSELL/Foto facebook

Izbornik Goran Mrđen i Matea Pletikosić/Foto PIXSELL/Foto facebook

Matea je pozvana u reprezentaciju kad sam postao izbornik, konkretno za kvalifikacijsku utakmicu za Europsko prvenstvo sa Švicarskom. Ona je tada odbila poziv, poručila je da je to ne zanima u tom trenutku - rekao je Nenad Šoštarić



RIJEKA Odlazak darovite rukometašice Matee Pletikosić pod crnogorsku zastavu za jedini hrvatski sportski dnevnik prokomentirali su i izbornici seniorske, Nenad Šoštarić, i juniorske reprezentacije Ivan Jerković.


– Vrlo jednostavno. Matea Pletikosić pozvana je u reprezentaciju kad sam postao izbornik, konkretno za kvalifikacijsku utakmicu za Europsko prvenstvo sa Švicarskom. Ona je tada odbila poziv, poručila je da je to ne zanima u tom trenutku – rekao je Nenad Šoštarić za SN.


– Nakon takvog njenog odgovora ja nisam računao na nju, sve dok se pred dva mjeseca nisu pojavile njene izjave u kojima govori da ima želju igrati za reprezentaciju. Meni je to bilo drago čuti, jer je jedan od osnovnih preduvjeta da igračica kaže da želi. Bila je u mojim planovima za nastavak kvalifikacija, ne za utakmice s Francuskom koje su se trebale igrati u ožujku, nego za preostale dvije s Turskom i Islandom. Nemam nikakvog komentara na ovu njenu odluku, sretno joj bilo – podvukao je Šoštarić.




Htio sam je u reprezentaciji, bila nam je glavna igračica, da se nije ozljedila u četvrtfinalu EP-a 2016. vjerojatno bismo bili čak i blizu medalje na kadetskom Euru. I poslije toga sam je stavljao na popise juniorske reprezentacije, ona ih je otkazivala – kaže Ivan Jerković


Izbornik juniorske reprezentacije Ivan Jerković vodio je Mateu kao kadetkinju na EP 2016.


– Ona je meni otkazala još 2017. godine, dok smo u Đurđevcu igrali kvalifikacije s Nizozemskom. Razlog je bila neka ozljeda. Mi smo imali okupljanje u ponedjeljak, ona je otkazala u nedjelju navečer oko 22 sata i to je bilo skroz nekorektno. Htio sam je u reprezentaciji, bila nam je glavna igračica, da se nije ozljedila u četvrtfinalu EP-a 2016. vjerojatno bismo bili čak i blizu medalje na kadetskom Euru. I poslije toga sam je stavljao na popise juniorske reprezentacije, ona ih je otkazivala. Nakon što je tadašnjem direktoru reprezentacije Ratku Balenoviću 2018. godine poručila da se ne vidi u reprezentaciji, više je nismo ni zvali te smo na sljedeća dva natjecanja bili bez nje – objasnio je Ivan Jerković.


Javio nam se i Ratko Balenović, koji danas uživa u zasluženoj mirovini.


– Nakon Final Foura Lige prvakinja u Budimpešti 2018. godine na adresu nekolicine igračica poslan je pismeni upit žele li nastupati za reprezentaciju Hrvatske. Matea Pletikosić bila je jedna od njih te je SMS porukom odgovorila da ne želi. Preslik te poruke arhiviran je u dokumentaciji Saveza. Mi smo je imali namjeru zvati, a ne ulazim u njene razloge – rekao je Balenović za Sportske novosti.