SP u rukometu

Iz redova hrvatskih rukometaša stižu optimistične izjave nakon prve pobjede: “Pokazali smo veću želju nego u utakmici protiv Japana”

Igor Duvnjak

Igrali smo bolje nego protiv Japana, bilo je uspona i padova, ali možemo biti zadovoljni jer smo pokazali izrazitu želja za pobjedom. Bilo je tu dobrih poteza, nervoze i mnogo stresa zbog prve utakmice u kojoj smo zakazali i na kraju se izvukli - rekao je izbornik



ALEKSANDRIJA Izbornik Lino Červar nije krio zadovoljstvo nakon slavlja protiv Angole i prve pobjede hrvatskih rukometaša na Svjetskome prvenstvu u Egiptu.


– Bilo je dobrih trenutaka, pokazali smo veću želju nego u utakmici protiv Japana. Već sam rekao da na ovome prvenstvu igraju dvije vrste reprezentacija, one koje uopće nisu bile u izolaciji, već su trenirale cijelu godinu, te reprezentacije koje su, poput naše, imale malo treninga. Imamo problema s tjelesnom pripremom, za razliku od nekih koje lete po igralištu, poput Rusije, Poljske, Bjelorusije, koje su bile daleko od vrha, a sada diktiraju poredak. One su cijelo vrijeme igrale svoja nacionalna prvenstva, u natjecateljskoj su formi, a mi se cijelo vrijeme mučimo i borimo. Ovo SP je posebno i ne ponovilo se – rekao je Lino Červar i okrenuo se analizi utakmice.


– Igrali smo bolje nego protiv Japana, bilo je uspona i padova, ali možemo biti zadovoljni jer smo pokazali izrazitu želja za pobjedom. Bilo je tu dobrih poteza, nervoze i mnogo stresa zbog prve utakmice u kojoj smo zakazali i na kraju se izvukli.




Hrvatski rukometaši u Egipat su doputovali kao izraziti favoriti skupine C u kojoj nakon dvije utakmice na svojem kontu imaju tri boda. Još im predstoji susret s Katarom, što je na rasporedu u utorak od 18 sati.


– Utakmica s Katarom bit će jako teška i iscrpljujuća, ali moramo se na to naviknuti. Kad ćemo pokazati kvalitetu? Mi smo svoju kvalitetu pokazali prošle godine na Europskom prvenstvu u Švedskoj i Austriji, ovo sada je juha. Sada još ne možemo pričati o kvaliteti, IHF je ovdje okupio 32 reprezentacije, među kojima neke nekoliko dana prije početka prvenstva nisu ni znale hoće li uopće igrati. Ovi sportaši žele u svijet poslati poruku da život polako ide dalje, poruke nade i vjere. Pravo stanje u rukometu