Promjena na klupi

Igor Marijanović podnio ostavku na mjesto trenera rukometašica Zameta, poznat je i njegov nasljednik

Igor Duvnjak

Drago Žiljak, trener Zamećanki/Foto Arhiva NL

Drago Žiljak, trener Zamećanki/Foto Arhiva NL

Nakon osam godina na klupu Zamećanki vraća se Drago Žiljak



RIJEKA Koncem ljeta i približavanjem jeseni iznenadna promjena na kormilu rukometašica Zameta kada je uspješni mladi trener Igor Marijanović odlučio povući se. Dao je ostavku radi osobnih obaveza i zbog privatnih razloga. Vodstvo kluba je moralo brzo reagirati, odlučilo se za itekako provjereno rješenje, za Dragu Žiljaka starog rukometnog vuka koji je godinama prolazio razna “sita i rešeta” prvo kao igrač s Kvarnerom pa onda dugo sa Zamećanima još u ondašnjoj Prvoj jugoslavenskoj ligi a onda kao trener u elitnom razredu s igračima Zameta i Crikvenice, tako i sa rukometašicama Zameta. Nema uostalom toliko puno vremena da je bio trener, nakon što se neko vrijeme odmaknuo i malo odmarao od stresnog trenerskog posla na poziv uprave vratio se kako bi pomogao klubu u kojem je već ostavljao svoje zapažene tragove nakon što je sa Zamećankama Marijanović ostvarivao odlične rezultate.


– U ŽRK Zametu sam prošli puta vodio prvu ekipu 2012. godine. Od sjedenja na klupi sam odmarao dvije godine, tada sam vodio rukometaše Zameta u ono doba kada su nam došla i dva atraktivna pojačanja iz daleke Kine – podsjetio se usput Drago Žiljak. – sada je Igor Marijanović, koji je inače bio i moj igrač, dao ostavku. Očito me je netko predložio, ne znam tko, pozvala me predsjednica kluba Iva Lesjak, porazgovarali smo i odlučili smo se za suradnju za koju se čvrsto nadam da će biti uspješna.


Žiljak i njegov stari dobri asistent Željko Vujmilović su preuzeli ekipu dok lastavice već prvim plesovima najavljuju dolazak jeseni, nastaviti će tamo gdje je Igor Marijanović stao sa ovim pripremama.