SP rukometašica

Hrvatske rukometašice stigle u Švedsku uoči prve utakmice SP-a: “Akcent je na dobru reprezentaciju Senegala”

Hina

Valentina Blažević/Foto PIXSELL

Valentina Blažević/Foto PIXSELL

Cilj je osigurati olimpijske kvalifikacije - rekla je Valentina BlaževićZAGREB   Hrvatska ženska rukometna reprezentacija doputovala je u srijedu u Goteborg, grad domaćin skupine A na Svjetskom prvenstvu, a izbornik Ivica Obrvan naglašava kako su sada svi fokusirani na prvu utakmicu protiv Senegala.


“Evo, stigli smo u Švedsku, trebamo se prvo odmoriti, popodne imamo trening i još jedan dan aklimatizacije za pripremu za Senegal. Dobro smo ih proanalizirali, pogledali smo dvije utakmice koje su igrali u Golden ligi u Francuskoj s Francuskom i Kamerunom”, kazao je Obrvan po dolasku.


“Akcent je na Senegal, to je dobra reprezentacija, moramo biti dobro pripremljeni da bismo ostvarili pobjedu što je najvažnije na početku prvenstva jer nas ona usmjerava naprijed. Fokus je maksimalno na prvom kolu”, nadovezao se, kazavši da je zadovoljan dobro odrađenim pripremama u Poreču i činjenicom da su sve igračice zdrave.
“Ove uvodne utakmice protiv Senegala i Kine će nam dobro doći da se još uigramo i pripremimo za nastavak prvenstva. Cilj ili velika želja je doći do četvrtfinala. To će biti teško, ali ne nemoguće, vjerujemo da smo sposobni ostvariti plasman u drugi krug gdje nas čekaju Kamerun, Crna Gora i Mađarska. Vjerujem da se možemo nositi s njima i da neće biti ozljeda. Ali idemo korak po korak, idemo najprije ostvariti plasman u drugi krug, ostvariti dvije pobjede, potući se sa Švedskom za prvo mjesto pa vidjeti što će biti dalje”, zaključio je Obrvan.


Valentina Blažević je također zadovoljna odrađenim pripremama u Poreču i smatra da su ona i suigračice izvukle dosta korisnih stvari iz dvije utakmice koje su odigrale tamo u sklopu Croatia Cupa.


“Imamo još dva treninga do prve utakmice sa Senegalom, mislim da ćemo biti spremne, trebamo još neke sitnice posložiti, ali mislim da će sve biti dobro. Poznamo sve igračice, one igraju europski rukomet. Nadam se da ćemo se dobro pripremiti i pobijediti. Svima nam je cilj osigurati olimpijske kvalifikacije”, kazala je Blažević.


Hrvatske rukometašice u petak od 18 sati igraju protiv Senegala. Dva dana kasnije hrvatsku reprezentaciju očekuje susret protiv Kine s početkom u 15.30 sati. Na kraju natjecanja po skupinama 5. prosinca u 20.30 sati Hrvatska igra protiv domaćina Švedske, jednog od favorita za zlato.


Tri najbolje reprezentacije iz svake skupine prolaze dalje. U drugom krugu, skupina A spaja se sa skupinom B u kojoj su Mađarska, Crna Gora, Kamerun i Paragvaj.