SP rukometašica

Hrvatske rukometašice porazom od Japana svele na minimum svoje šanse za plasman u četvrtfinale

Hina

Katarina Ježić/M. LEVAK

Katarina Ježić/M. LEVAK

Brončane s posljednjeg EP-a u drugi krug neće prenijeti niti jedan bodCASTELLON  Hrvatske rukometašice poražene su u zadnjem kolu G skupine Svjetskog prvenstva u Castellonu od Japana s 26-28 (14-14).


Hrvatska je u ovom dvoboju bila bez Dore Krsnik, Ćamile Mićijević i Ivane Dežić, koje su ranije danas bile pozitivne na koronavirus. Bez mogućnosti rotacije na vanjskim pozicijama, hrvatske rukometašice su poražene od Japana i u drugi krug neće prenijeti ni boda čime su svoje šanse za prolaz u četvrtfinale svedene na teoretske.


Izabranice Nenada Šoštarića su sa tek deset igračica u polju, uz tri vratarke, vodile su veliku borbu s upornim, neugodnim i brzim Japankama, vodile 50-tak minuta dvoboja, ali su ostale bez snage u završnici. Hrvatska nije zabila gol čak sedam minuta prije kraja, pa je od vodstva 23-20 u 46. minuti došla u zaostatak od 24-26. U samoj završnici su uslijedile pogreške i poraz je bio neminovan.


Hrvatska – Japan 26:28Utakmica 3. kola G skupine SP-a rukometašica: Hrvatska – Japan 26:28 (14:14). Dvorana u Castellonu. Sutkinje Alpaidze, Berezkina (Rusija).


HRVATSKA: Bešen, P. Posavec 1, S. Posavec 4, Kapitanović, Kalauss 7, Ježić 4, Burić, Šimara, Debelić 4, Turk 5, Mamić, Blažević 1, Pijević.


JAPAN: Nagata 1, Fujita, Gray, Okhama 1, Aizawa 4 (1), Kametani, Matsumoto, Ivabuchi, Kondo 1, Nakayama 9 (3), Yamamoto, Kitahara 4, Baba 1, Sahara 2, Hattori 4 (1), Yoshidome 1.


Isključenja: Hrvatska 8, Japan 12 minuta. Sedmerci: Hrvatska 4 (3), Japan 8 (6).

Kod Hrvatske je Larissa Kalaus dala šest golova, a Ana Turk pet, dok je Japanke predvodila Nakayama s 9 golova.


U drugom dvoboju skupine Brazil je slavio protiv Paragvaja s 33-19. U drugi krug Brazil prenosi 4 boda, Japan 2, a Hrvatska nijedan bod.


U drugom krugu u Alicanteu Hrvatska će igrati sa Španjolskom(4), Argentinom (2) i Austrijom (0).