Kvalifikacije za EP

Hrvatske rukometašice nakon poraza na Zametu gostuju u Češkoj: “Sve je u našim rukama”

Hina

Izbornik Nenad Šoštarić/Foto Arhiva NL

Izbornik Nenad Šoštarić/Foto Arhiva NL

Reprezentacija Češke je po kvaliteti vrlo slična Hrvatskoj, a na svakoj poziciji je pokrivena s dvije igračice - kaže izbornik Šoštarić



ZLIN Neočekivani domaći poraz od Ukrajine (22:23) doveo je hrvatsku žensku rukometnu reprezentaciju u neugodnu poziciju u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, što će se 2022. godine održati u Sloveniji, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji, pa su igračice i izbornik Nenad Šoštarić svjesni da danas (17.20 sati) protiv Češke u Zlinu moraju pobijediti da bi zadržale realne šanse za prolaz.


Kao i Hrvatska, Češka je kvalifikacije započela porazom, na gostovanju kod Francuske izgubila je 22:38.


– Reprezentacija Češke je po kvaliteti vrlo slična Hrvatskoj, a na svakoj poziciji je pokrivena s dvije igračice. Glavni pucač im je Jerabkova koja igra na lijevom vanjskom. Francuska je protiv nje odigrala utakmicu u vrlo visokom ritmu i postigla veliki broj pogodaka iz protunapada. Moramo biti maksimalno agresivni u obrani i s puno kretanja u napadu te uz koncentraciju u realizaciji. Također moramo paziti na njihova dugačka dodavanja kojima će htjeti kretati u protunapade. Ova nam utakmica puno znači jer nas pobjeda dovodi u poziciju da imamo realne izglede za plasman na Europsko prvenstvo – rekao je izbornik Nenad Šoštarić.




Kapetanica Katarina Ježić usprkos porazu od Ukrajine s optimizmom čeka gostovanje u Češkoj.


– Odmah po završetku utakmice u Rijeci okrenule smo se utakmici s Češkom. To je kvalitetna ekipa koja je pokrivena na svim pozicijama. I dalje smatram da smo protiv Ukrajine same sebe pobijedile i zato moramo odigrati dobru obranu i posložiti napad jer je sve u našim rukama – kratka je bila Ježić.


Nakon utakmica 2. kola slijedi stanka do ožujka iduće godine kada će Hrvatska odigrati dvije utakmice protiv Francuske, dok će kvalifikacije završiti krajem travnja kada će Hrvatska gostovati u Ukrajini i ugostiti Češku.


Plasman na EP izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije iz skupine.