SP rukometašica

Hrvatske rukometašice danas igraju protiv Argentine, Gabriela Gudelj i Tena Petika se priključile

Hina

Foto Facebook HRS

Foto Facebook HRS

Pri samom dolasku u hotel, Tena i ja smo odmah smještene u karantenu do jutra kada slijedi novo testiranje - rekla je Gabriela Gudelj



MADRID Rukometašica Gabriela Gudelj, koja se u utorak kasno navečer priključila reprezentaciji Hrvatske, poručila je kako će “voljom, željom i borbenošću” nadomjestiti igračice koje zbog zaraze koronavirusom ne smiju nastupiti u nastavku Svjetskog prvenstva.


Hrvatska u srijedu u 15.30 protiv Argentine u ekipi neće imati vanjske igračice Ćamilu Mičijević, Doru Krsnik i Ivanu Dežić koje su u ponedjeljak ujutro bile pozitivne na testiranju na koronavirus, pa istu večer nisu smjele igrati protiv Japana.


Zbog toga su pozvane Tena Petika iz zagrebačke Lokomotive i Gudelj iz Zrinski Čakovca.




“Putovala sam skoro 20 sati”, rekla je 24-godišnja Gudelj u razgovoru za Hinu po dolasku u hotel u Torrevieji, gradu na jugu Španjolske.


Gudelj, koja igra na poziciji desnog vanjskog, primila je poziv u ponedjeljak ujutro od direktorice reprezentacije dok se u Čakovcu spremala za jutarnji trening u fitnessu.


“Sve se odigralo na brzinu tako da sam umjesto na treningu završila na PCR testiranju kako bi nalazi bili gotovi što prije”, napomenula je ta ljevakinja.


Brzo se spakirala pa u ponedjeljak navečer došla u Zagreb, kratko se odmorila i s Petikom nastavila putovanje. Poletjele su iz Zagreba, pa preko Amsterdama sletjele u Alicante, a onda se vozile još 60 kilometara do Torrevieje.


Po dolasku na okupljanje ona i Petika se nisu mogle pozdraviti sa suigračicama.


“S curama nisam imala bliski kontakt osim mahanja kroz staklo restorana”, rekla je u utorak navečer. “Pri samom dolasku u hotel, Tena i ja smo odmah smještene u karantenu do jutra. Tada slijedi novo testiranje, nakon kojeg se nadam da ćemo se sve skupa negativne, ali u pozitivnom ozračju, okupiti pred trening”, dodala je.


Gudelj, rođena u Splitu, prve je minute za reprezentaciju upisala prije desetak dana u Poreču gdje je Hrvatska igrala prijateljsku utakmicu sa Slovenijom.


“Na debi u nekoj službenoj utakmici još uvijek čekam”, istaknula je.


Želja bi joj se mogla ispuniti već u 15.30 sati jer Hrvatsku protiv Argentine čeka prvi susret druge faze Svjetskog prvenstva.


“Očekujem da damo sve od sebe, borimo se jedna za drugu od prve do zadnje minute, a onda sam sigurna da rezultat neće izostati”, rekla je Gudelj.


Hrvatska je izgubila od Brazila 25-30, pobijedila Paragvaj 36-18 pa izgubila od Japana s 26-28, čime u drugi krug gdje se priključuju Argentina, Španjolska i Austrija ulazi bez osvojenog boda.


“Osobno ću pokušati pridonijeti voljom, željom i borbenošću, a nitko sretniji od mene ako tako uspijem barem malo pomoći na putu prema novoj pobjedi”, naglasila je Gudelj.


Pozvala je sve ljubitelje rukometa da ih bodre uz male ekrane jer vjeruje da i “ovako desetkovane mogu ostvariti dobar rezultat i pružiti dobru partiju”.


Nije zaboravila Ćamilu, Doru i Ivanu koje do daljnjeg moraju biti u samoizolaciji hotela u Castellónu, gradu udaljenom 300 kilometara gdje je Hrvatska igrala dosadašnje utakmice.


“Curama koje su zaražene želim brzi oporavak uz puno humora jer ‘sve će ovo dogodine biti lani'”, poručila je Gudelj.