SP u rukometu

Hrvatske rukometaše očekuje ogled protiv “haklerske” reprezentacije čijih 12 igrača igra u Španjolskoj

Igor Duvnjak

Ignacio Pizarro/Foto REUTERS

Ignacio Pizarro/Foto REUTERS

Argentinu krasi talent, brzina i snaga, igra »haklerski« rukomet. Igrači se odlično poznaju i nadopunjuju



RIJEKA Hrvatsku rukometnu reprezentaciju večeras (18 sati) očekuje susret s Argentinom u drugom kolu skupine II Svjetskoga prvenstva u Egiptu. Argentini je ovo 13. nastup na svjetskim smotrama. Dvaput je bila 12. (2011., 2015.) jednom je osvojila 15. mjesto (2001.), a u ostalim nastupima plasirala se uglavnom iznad 16. mjesta.


Osim braće Simonet, imaju još dva provjerena i iskusna asa, lijevo krilo Federica Fernandeza i desnog vanjskog igrača Federica Pizzara, koji je njihov najbolji strijelac na ovome prvenstvu s 21 pogotkom iz 37 udaraca, u susretu protiv Japana postigao je deset golova. Igrač na crti Dario Lucasa Moscariella se izuzetno dobro gradi, a realizacija mu je skoro 100 posto (14/15). Kapetan i vođa reprezentacije je još jedan argentinski velikan, Gonzalo Carou.


Čak 12 igrača Argentine igra u španjolskim klubovima. Kormilo drži Španjolac, bivši španjolski izbornik Manolo Cadenas. U prvoj godini mandata Argentinu je doveo do naslova prvaka Južne Amerike. Godinu dana kasnije Argentina je osvojila zlato na Panameričkim igrama, a prošle godine prvo mjesto na Igrama Južne i Srednje Amerike, što je Argentini osiguralo nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.




Argentinu krasi talent, brzina i snaga, igra »haklerski« rukomet. Igrači se odlično poznaju i nadopunjuju.