Smotra u Poreču

Hrvatska dobila Europsko rukometno prvenstvo za juniore nakon što su Austrija i Italija odustali

Hina

Prvenstvo će se održati od 7. do 17 siječnja 2021. godine u PorečuZAGREB  Hrvatska će biti domaćin Europskog rukometnog prvenstva za juniore, koje je na rasporedu od 7. do 17. siječnja 2021. godine u Poreču, objavila je Europska rukometna federacija (EHF).


Nakon što su Austrija i Italija (Innsbruck i Brixenn) odustali od domaćinstva juniorskog EP-a, Hrvatski rukometni savez se kandidirao za domaćinstvo i uspio ga dobiti u konkurenciji uz Izrael i Italiju.


Prvenstvo će se održati od 7. do 17 siječnja 2021. godine u Poreču. To je će biti sjajna prilika hrvatskim juniorima za još jedan iskorak i potvrdu vrijednosti na međunarodnoj sceni. Riječ je o igračima koji su prošle godine igrali kadetsko Svjetsko prvenstvo u Sj. Makedoniji gdje su osvojili 10. mjesto.
Pravo nastupa na tom prvenstvu ima 16 reprezentacija, a Hrvatska je svrstana u skupinu s Francuskom, Portugalom i Austrijom.


Prvenstvo se prvobitno trebalo održati od 13. do 23. kolovoza 2020. godine u Innsbrucku i Brixennu.


Nakon pandemije koronavirusa, EHF je prvenstvo odgodio za siječanj iduće godine, no Austrija i Italija su potom odustale od organizacije prvenstva.