Novi zaokret

HRS odlučio nastaviti rukometna natjecanja, sve ekipe morat će 24 sata prije utakmice na testiranje

Portal Novi list

Testiranja će se obavljati brzim antigentskim testom 24 sata prije odigravanja utakmice, a troškove testiranja snosit će HRS



RIJEKA Vodstvo Hrvatskog rukometnog saveza donijelo je odluku o nastavku ligaških natjecanja. Tako će se Premijer liga rukometaša nastaviti 12. svibnja, a Prva liga rukometašica, Prve liga rukometaša i Druge lige u svim skupinama osim južnoj – 8. svibnja.


Upravni odbor HRS-a donio je očekivanu odluku nakon što je prekinuo prvenstvo na inicijativu PPD Zagreba. Zagrepčani su imali velikih problema s koronavirusom pa im je Savez blagonaklono izašao u susret unatoč protivljenju dijela klubova. No, vodstvo Saveza je to učinilo pod krinkom zabrinutosti za sve ostale klubove. Shodno tome uoči nastavka sezone HRS je klubovima poslao epidemiološki protokol prema kojemu su obvezna testiranja svih aktera u svim hrvatskim ligama.


Testiranja će se obavljati brzim antigentskim testom 24 sata prije odigravanja utakmice, a troškove testiranja snosit će HRS. Bit će zanimljivo vidjeti kako će HRS reagirati ukoliko primjerice neka ekipa bude imala probleme kakve je imao PPD Zagreb prije nego što je prvenstvo prekinuto.