Raspetljan čvor

HRS dozvolio Matiji Caru da nastupa za Mornar Dramalj Crikvenicu, Zamet ostao bez odštete

Igor Duvnjak

Matija Car/Foto Arhiva NL

Matija Car/Foto Arhiva NL

Na ovu odluku Zamet više nema pravo žalbe u institucijama i organima HRS-a, može tek pokrenuti parnicu pred građanskim sudom



 RIJEKA Matija Car može igrati za Mornar Dramalj-Crikvenicu, njegov matični klub iz Prve lige jug iz kojeg je došao u Zamet, ali se onda čvor zapetljao kada se nadareni mladić, srebrni s Europskog U-19 prvenstva poželio vratiti u Crikvenicu. Vodstvo riječkog premijerligaša je povratak uvjetovalo odštetom (bila je spominjana i brojka od 75.000 kuna), što ni crikvenički klub niti Car nisu prihvaćali. Mladić je morao trenirati sa Zametom, putovao je stalno iz Crikvenice za Rijeku na treninge i to sve o svom trošku, a pritom je, naravno, pauzirao.


Igračka stanka je trajala od kolovoza, kada je odigrao finale Europskog U-19 prvenstva, sada će joj doći kraj, jer je raspetljavši ovaj komplicirani čvor u njegovu korist odlučilo Registracijsko povjerenstvo Hrvatskog rukometnog saveza. Na ovu odluku Zamet više nema pravo žalbe u institucijama i organima HRS-a, može tek pokrenuti parnicu pred građanskim sudom, a inače je ovaj potez bio spominjan tijekom ovog dugotrajnog ping- ponga oko mladića koji je trenutno u Poreču na pripremama hrvatske U-19 reprezentacije.