Prva liga rukometaša

FOTO Rukometaši Zameta uvjerljivi protiv Kozale, Zamećanke doživjele očekivani poraz u Zagrebu

Igor Duvnjak

Antonio Kezić zabio je pet pogodaka za Zamet/Foto A. KRIŽANEC

Antonio Kezić zabio je pet pogodaka za Zamet/Foto A. KRIŽANEC

Zamećani su na čelu ljestvice s dva boda više od drugoplasiranih Zadrana, a Kozalčani su ostali posljednji

Zamet- Kozala 33:20




RIJEKA Utakmica osmog kola Prve lige rukometaša – jug: Zamet- Kozala 33:20 (18:10). Dvorana na Zametu. Gledatelja 600.


ZAMET: Zena, Krstić 5, Černeka 5 (2), Islamović, Perić, Ogurlić 1, Viskić, Kezić 5, Reljanović 3, Pikec 6, Golik 1, Klanac, Krapić 2, Perkov 5.


KOZALA: Dundović, Mihelić 3 (1), Đurić 3, Bijelić 2, Devčić 2, Kozina 1, Sušanj, Gundić 1, Jovović, Rajič, Galović 1, Tadić 3 (1), Franković, Čobanković, Vučković.




Isključenja: Zamet 14, Kozala 4 minute. Sedmerci: Zamet 2 (2), Kozala 4 (2).


Zamet je u gradskom derbiju opravdao epitet lidera na ljestvici i ulogu favorita s Kozalom. Gledatelji na dobro popunjenim tribinama su uživajući u lijepim napadačkim akcijama, te atraktivnim golmanskim intervencijama svjedočili pobjedničkom monologu Zamećana s gostima sa susjednog riječkog rukometnog brežuljka. Marko Pikec, Matija Perkov, Franko Krstić i društvo su bili toliko poslovično efikasni da se nije osjetilo odsustvo tako važnih karika kakve su teže ozlijeđeni golgeter Tin Tomljanovićn i kapetan Damir Vučko.


Kako se uz to Zamet zdušno prihvatio posla u obrani, a iskusni Liridon Zena dobro branio,  domaćini su već u prvom poluvremenu dobro trasirali put ka uspjehu, kada su konkurenti otišli na odmor bilo je izvjesno da će Zamet nastaviti sezonu prvoligaškog juga bez poraza. Momčad trenera Matea Hrvatina je izvela “Blietzkrieg” kojim se odvojila na 6:1 u 8. minuti, novu seriju 4:0 Franko Krstić je okončao golom za visokih 10:2. U 23. minuti Marko Pikec je povisio na 14:4, do odmora razumak se kretao na 8-9 koraka, na odmoru je 18:10. U nastavak se ušlo sa znatno manje tenzija u igri, a Zamet je u 40. minutu poveo s visokih 24:12. Posljednja trećina gradskog derbija je jedinu neizvjesnost o visini favoritove pobjede. Antonio Kezić i Jakov Krapić su povećali odmak na 29:14. U posljednih desetak minuta ovog obavljanja formalnosti nisu se mogle dogoditi bitnije promjene, Tino Viskić koji je branio u nastavku i igrači ispred njega su u slavljeničkom kolu pjevali nakon “plus 13”, pobjede 33:20.


Foto galerija: Prva liga rukometaša: Zamet - Kozala


Lokomotiva – Zamet 43:29


RIJEKA  Utakmica 11. kola Prve lige rukometašica: Lokomotiva – Zamet 43:29 (28:13). Dvorana u Zagrebu.


LOKOMOTIVA: Marić 3, Burić, Tupek 2, Ćurić 2, Dramac 3, Japundža 7 (2), Lisjak 3, Karacam 6, Gladun, Trunkova 1,Bilandžić, Sedloska 4, Fureš 2, Zrilić 5 (1), Kraljević, Mehmedović 5.


ZAMET: Troskot 1, Debelić 2, Mršić, Jukan 6, Budić, Tabar 5 (5), Brusić 3, Markov, Pleše 3, Leverić, Grozdanić 1 (1), Svast 5, Šutović 1, Markulinčić 2.


Isključenja: Lokomotiva 6, Zamet 12 minuta. Sedmerci: Lokomotiva 3 (3), Zamet 7 (6).


Bila je to utakmica u kojoj se obrane praktički nisu igrale te je postignuto čak 72 gola. Lavovski plijen je pripao favoritkinjama iz Lokomotive koje su očekivano visokoj pobjedi od 43:29 u mrežu mladih, nekompletnih Zamećanki adresirale čak 40 golova iz igre. Približavanjem poluvremena Riječanke su počele posustajati, Zagrepčanke su se odvojile na čak 27:12, dok je igra u tom razdoblju asocirala na onu o “utrci zeca i kornjače”.


Drugoplasirane na ljestvici su početkom nastavka i povisile, bilo je 30:13, a nastavljajući odrađivati formalnost nasuprot kapetanici Ivi Tabar i ostalim riječkim gošćama imale su prednost 14-15-16 golova čekajući posljednji zvuk sirene. Nadarena Sara Svast i suigračice u ekipi trenera Josipa Štokića naravno nisu mogle promijeniti objektivnu činjeniocu kako su njihove domaćice znatno zvučnija, kvalitetnija ekipa, u tom se tonu stiglo do konačnih “plus 14”.