Rukometna Liga prvaka

Flensburg pobjedom pomogao PPD Zagrebu koji je ostao u igri za prolaz u osminu finala

Hina

FLENSBURG U susretu posljednjeg, 14. kola A skupine rukometne Lige prvaka Flensburg-Handewitt je pobijedio Celje Pivovarnu Laško sa 29-26 i tako pomogao hrvatskom prvaku PPD Zagrebu koji je ostao u igri za plasman u osminu finala.Kako bi PPD Zagreb pretekao Celje PL na šestom mjestu i izborio plasman u osminu finala, potrebna mu je pobjeda na gostovanju kod PSG-a u nedjelju, a prethodno je slovenski prvak morao izgubiti na gostovanju kod Flensburga.

Njemački sastav je obavio svoj posao, upisao je pobjedu, a Zagrebu sada slijedi teži dio, mora slaviti u Parizu.


Flensburg-Handewitt je dobio prvo poluvrijeme s tri gola razlike (15-12), a na otvaranju drugog dijela imao je i +4 (17-13). Slovenski prvak je uspio izjednačiti deset minuta prije kraja (23-23), međutim nakon toga je upao u crnu rupu. Domaćin radi seriju 5-0 (28-23) i otklanja sve dvojbe oko pitanja pobjednika.


Kod domaćina najefikasniji su bili Johannes Golla s osam golova, te Anders Zachariassen s pet pogodaka, dok su Celje predvodili Tim Cokan i David Razgor sa po šest golova.




PPD Zagreb uoči gostovanja u Parizu ima bod manje od Celja, no slovenski sastav je bolji u međusobnom srazu i hrvatskom prvaku u nedjelju igra samo pobjeda ukoliko želi nastaviti europsku priču.