Strah od korone

EP rukometašica u prosincu održat će se samo u Danskoj, Norveška se povukla 17 dana prije početka

Hina

Norveška je objavila da se povlači zbog nemogućnost usklađivanja organizacijskih zahtjeva s trenutačnim epidemiološkim mjerama u zemlji.



KOPENHAGEN Europska rukometna federacija (EHF) i Danski nogometni savez će do kraja tjedna objaviti kako će se europsko rukometno prvenstvo (od 3. do 20. prosinca) u cijelosti održati u Danskoj nakon što se Norveška, koja je trebala biti suorganizatorica, povukla.


“Ima još dosta pitanja za riješiti i u sadašnjem kontekstu uvjereni smo da će konačna i pozitivna odluka biti donesena do kraja tjedna”, izjavio je glavni tajnik EHF-a Martin Hausleitner.


“Svi smo željeli drugačiji scenarij s turnirom koji se igra i u Norveškoj i u Danskoj, sli situacija se promijenila i dat ćemo svoj maksimum da se turnir održi u cjelosti u Danskoj”, dodao je predsjednik Danskog rukometnog saveza Per Bertelsen.




Europsko prvenstvo za rukometašice 2020. trebalo se inicijalno održati u  Norveškoj i Danskoj, a finalna faza bi se igrala samo u Norveškoj.


Međutim, Norveška je u ponedjeljak objavila da se povlači iz organizacije turnira na kojem nastupa 16 reprezentacija, među kojima i Hrvatska, 17 dana prije prve utakmice zbog nemogućnost usklađivanja organizacijskih zahtjeva s trenutačnim epidemiološkim mjerama u zemlji.


“Na temelju dublje analize norveških sanitarnih vlasti kao i zahtjeva i želja političkih vlasti jasno je da Norveška ne može biti organizator Eura za rukometašice”, objasnio je svoju odluku Norveški rukometni savez.


Hrvatska je u ždrijebom smještena u skupinu C s Mađarskom, Srbijom i Nizozemskom, a utakmice prve faze natjecanja u toj skupini trebale su se igrati u Trondheimu u Norveškoj.