Svi zadovoljni

Epilog gradskog rukometnog derbija: Zamet sve bliže promociji, Kozalčani muški pali

Igor Duvnjak

Karlo Devčić (Kozala) između Zamećana Tina Tomljanovića i Matije Perkova/Foto A. KRIŽANEC

Karlo Devčić (Kozala) između Zamećana Tina Tomljanovića i Matije Perkova/Foto A. KRIŽANEC

Utakmicu nismo otvorili onako kako smo se dogovorili, ali dva nova boda su na putu prema Premijer ligi - kaže Zamećanin Damir Vučko



RIJEKA  U kozalskom sudaru rukometaša s dva riječka brežuljka gost sa Zameta je pred nakrcanim tribinama dvorane »Dinko Lukarić« na Kozali u Prvoj lig – jug uporno lomio otpor mladih, motiviranih domaćina i uoči finiša povukao matne poteze za očekivanu pobjedu. Dekor je bio dostojan derbija, buka je bila poput one na rock koncertu. Utakmicu su pratila i brojna ovdašnja imena na čelu s članom UO-a HRS-a i čelnikom Županijskog rukometnog saveza Borisom Konjuhom, dugogodišnjim igračkim, sudačkim i delegatskim akterom Dubravkom Konjuhom, na tribinama su sjedili Igor Dokmanović, Tinov otac »Gudo« Tomljanović, Zvonko Kutija, Darko Tomović… Dok se netko našalio da bi se od promatrača sastavilo zvučnu ekipu, spomenuti su se tek ponadali da među akterima derbija stižu njihovi adekvatni nasljednici.


Tin Tomljanović je, po običaju, bio udarna igla u napadu favorita, koji su stalno nalazili nužni potez više materijalizirajući i prednosti u individualnoj kvaliteti. Samozatajni golgeter Damir Vučko i ostali pred iskusnim vratarom Liridonom Zenom nisu skretali s kursa sve do cilja, nakon čega su si igrači lidera prvoligaškog juga i gotovo sigurno novi premijerligaši dali oduška slavljeničkim plesom i pjesmom na terenu. Do kraja polusezone utrli su put k Paket24 Premijer ligi, sada su ga asfaltirali pobjedama u Umagu, Buzetu i na Kozali.


Atmosfera


– Utakmicu nismo otvorili onako kako smo se dogovorili, a tada je teško slomiti suparnika. Ali, na kraju smo slavili, to je najvažnije. Dva nova boda su na putu prema Premijer ligi – rekao je Damir Vučko, samozatajni doajen Zamećana s lijevog krila, golgeter derbija s osam pogodaka. Od mladih dana bio je veliko obećanje riječkog rukometa koje se nije vinulo do reprezentativnih visina jer je uz rukomet istu pažnju pridavao i studiju. Navikao na ovosezonsku kazališnu atmosferu, ugodno se osjećao igrajući pred brojnom i bučnom publikom za koju je gradski derbi bio jak magnet. – Šteta da se u Rijeci ne igra više ovakvih utakmica, uistinu je gušt igrati pred malo više gledatelja. Pred kraj smo prvenstva, imamo svoj cilj, u ove tri utakmice do kraja idemo na pobjedu. Nema kalkulacija, odmah gradimo nešto i za iduću sezonu te u svaku utakmicu ulazimo maksimalno.


Motivacija




Tadej Široka, dugogodišnji krilni igrač Zameta, treći je ovosezonski kormilar Kozale, prethodili su mu Igor Marijanović, kojeg je nakon vrlo posnih rezultata uspješno zamijenio Toni Brajković, koji je dovukao ekipu nadomak luke spasa i onda odstupio zbog nesuglasica. Široka nije trebao posebno motivirati ekipu za susret čiji dekor igrače nikako nije ostavljao ravnodušnima. Karlo Devčić, Gabriel Rajić i ostali iz društva pred nadarenim vratarom Dinom Dundovićem izvlačili su iz sebe i posljednji atom snage dugo se utrkujući s liderom.


– Jedino što smo mogli napraviti jest biti maksimalno motivirani kako bismo pokušali pružiti što veći otpor. Nadam se da smo to i ostvarili te sam izuzetno zadovoljan. U određenom segmentu rada mi ipak više naginjemo rekreaciji, a suparnici iz Zameta su ipak profesionalci. Stoga nije realno staviti nas u isti kontekst. Čestitao bih našim momcima i Zametu na plasman u Premijer ligu. Mojim dečkima nemam što zamjeriti, muški smo pali. Nastojat ću motivirati momke da do kraja sezone u svakoj utakmici daju svoj maksimum pa ćemo vidjeti što će nam to donijeti – zaključio je Široka.