Prva liga rukometašica

Desetkovane rukometašice Zameta na oproštaju od Prve lige dočekuju posljednje Umažanke

Igor Duvnjak

Josip Štokić/V. KARUZA

Josip Štokić/V. KARUZA

Nedostaju nam četiri već dugo ozlijeđene igračice, a uz to je Martina Nekić sada ozlijedila nogu - rekao je trener Josip Štokić



RIJEKA  Kao što su pogled na Učku omotanu oblacima, kiša i vjetar nakon buđenja u ovim kvarnerskim jutrima sve samo ne uzročnici dobrog raspoloženja, tako je praktički cijele sezone pogled na prvoligašku ljestvicu za simpatizerke i simpatizere rukometašica Zameta »naoblačen s kišom«. U tom tonu stiglo se do pred sam finiš Prve lige u kojem Riječanke večeras od 20 sati dočekuju posljednjeplasirani Umag, ali to je po njih tek jedna povoljna činjenica, nimalo relevantna za rasplet po kojem će Zamet gotovo sigurno ispasti iz elitnog razreda. Preveliki je bio minus iz prvoga dijela sezone u kojem nije osvojen niti jedan bod, s novim trenerom Josipom Štokićem ekipa je počela »davati znakove života«, ali činjenica je da joj najbliža konkurentska ekipa Splita odmiče tri boda, a Zamećanke u posljednjem kolu idu na put bez nade kod Podravka Vegete.


– I ja sam mišljenja da je gotovo. S obzirom na igrački kadar i na tolike probleme, znali smo da neke stvari ne možemo napraviti, da s obzirom na neke rezultate, jednostavno nismo konkurentni. Recimo, strah me svakoga dana pogledati poruke u mobitelu ili pak doći na trening da vidim tko će mi otkazati zbog ozljede. To nas je sve zajedno izbacilo iz kolotečine, eto tako i sada ne znam kakav će biti sastav protiv Umaga – kaže Josip Štokić o raspletu sezone. – Probat ćemo iskombinirati, uostalom, kombiniramo svaku utakmicu. Dobro je pak pritom u svim tim brojnim zdravstvenim problemima da su neke mlađe, nadarene cure dobile stvarno veliku minutažu. Nisu je ni očekivale, te im je teško hvatati tolike neočekivane prilike za igru, pa dosta ulazimo u pogreške, sve dok nemamo baš nekih prevelikih mogućnosti za rotiranje. Nastojat ćemo do kraja odigrati onoliko koliko nam naše mogućnosti dopuste, definitivno najozbiljnije što možemo, ali uz konstataciju da imamo velikih problema s ozljedama. Nedostaju nam četiri već dugo ozlijeđene igračice, a uz to je Martina Nekić sada ozlijedila nogu. Neke cure vuku ozljede i stišću zube, sve skupa plaćaju danak načinu rada na koji do sada nisu bile navikle. Nismo još uvijek niti blizu onom igračkom kadru koji je počeo ovaj drugi dio sezone. Večeras bismo trebali pobijediti, ali treba biti jako oprezan jer su Umažanke spoj mladosti i iskustva, ekipa koja je bolja nego u prvome dijelu prvenstva – zaključio je Štokić.