RK Kozala

Darko Dunato: Stvaramo dobre temelje za Premijer ligu

Igor Duvnjak

Foto: R. BRMALJ

Foto: R. BRMALJ

Proteklih smo godina većinom radili na proizvodnji igrača, a pritom smo zanemarivali klupske ambicije - kaže Dunato



RIJEKA – Rukometaši Kozale su zadovoljni pred skorašnje blagdane, mlada momčad je dočekala kraj polusezone kao jesenski viceprvak Prve lige – jug, zaostaje tri boda za vodećim Trogirom. Osim toga plasirala se u osminu finala Kupa Hrvatske, među šesnaest je najboljih u Hrvatskoj. Ova mlada generacija pod vodstvom trenera Darka Dunata nastavlja putevima kojima su kroz desetljeća išli njihovi brojni prethodnici.


– Imali smo dosta problema s ozljedama, u većini jesenskog dijela sezone nismo mogli račinati na dva najbolja igrača iz prošle sezone, Tomaša i Ljevara – kaže Darko Dunato, dugogodišnji trener Kozalčana, nekada istaknuti igrač Kozale i Zameta.


– S njima dvojicom bilo bi još bolje bolje. Uspjeli smo nekako reaktivirati Polića i Bunetu da nam pokriju praznine na tim pozicijama. Imali smo još i peh s ozljedama Dina Islamovića i Antona Dunata, sve u svemu bilo je problema, ali rezultatski je ostvareno ono što smo po prilici očekivali, da ćemo biti u samom vrhu. To je ono što nas veseli.




Što se tiče brojčanosti igračkog kadra, trener nije imao teškoća s izborom, međutim, jasno je da alternacije nisu bile na istoj razini kvalitete kao ozlijeđeni igrači.


Ozljede


– Nema problema oko broja igrača, imamo ih dosta, iako to nije na razini kvalitete onih kojisu prošle sezone bili najbolji. Recimo, Leon Ljevar bio je najbolji strijelac, on je jedan veliki potencijal i na njemu smo dosta bazirali igru. To što ga nije bilo dosta nas je poremetilo, ali smo se nekako snašli i sada smo na razini očekvanog. Možda nas je iznenadio Trogir svojom kvalitetom te što je uspio toliko odmaknuti drugim klubovima. Sada je on pred nama tri boda, isto toliko mi odmičemo trećeplasiranome.


U Paket 24 Premijerligu ide samo prvoplasirana momčad prvoligaškog juga, iz Kozale ne poručuju javno ništa o nekim velikim ciljevima, ali je jasno da će nastojati iskoristiti svaku šansu.


– U ovoj sezoni vježbamo se za dalje i idemo utakmicu po utakmicu i u svakoj idemo na pobjedu. Jedino nas to zanima jer jedino na taj način igrači odrastaju te tako i oni i mi kao klub možemo napredovati u sljedećoj sezoni. Igrači moraju imati naviku pobjeđivanja, naročito u gostima.


Darko Dunato, Foto: R. BRMALJ


Darko Dunato, Foto: R. BRMALJ



Mi kao klub radimo neke dobre temelje jer do sada smo proteklih godina većinom radili na proizvodnji igrača, a pritom smo zanemarivali određene klupske ambicije. Sada smo na stajalištu da treba napraviti jedne dobre temelje i načiniti neki iskorak. Taj iskorak je sam vrh lige, gdje trenutno i jesmo ili čak, ako je moguće, napasti Paket 24 Premijer ligu.


Ždrijeb


U klubu iščekuju ishod ždrijeba osmine finala Kupa, zadovoljni dosadašnjim rezultatom i nadajući nekom novom, još većem uspjehu.


– Kup je uvijek inetresantan. Ždrijeb je poludirigiran, tu treba imati malo sreće. Normalno da bismo htjeli načiniti još koji korak naprijed, tu su, naime, samo dva koraka do Final foura. Treba imati malo sreće. Inače, ovo je drugi puta da je Kozala među šesnaest najboljih i to je jedan od najvećih klupskih uspjeha.