Prva liga rukometašica

Crikveničanke priželjkuju važne bodove protiv Trešnjevke

Igor Duvnjak

Sara Mandekić (Murvica)

Sara Mandekić (Murvica)

Svakako očekujemo pobjedu. Nadam se da će dvorana biti puna, da će nas gledatelji podići. Ovo je naša velika šansa da nešto ostvarimo. Treba nam prvotno čvrsta igra u obrani - kaže Sara Mandekić, vratarka Murvice



RIJEKA Rukometašice crikveničke Murvice večeras na svom parketu dočekuju zagrebačku Trešnjevku. Igračice trenera Mladena Prskala su u prethodnih četrnaest nastupa ostvarile tri pobjede u svojoj premijernoj prvoligaškoj sezoni, boreći se za očuvanje mjesta u elitnom razredu.


– U ovoj konkurenciji se pobjeđuje puno teže nego u Drugoj ligi – pogled je između vratnica golmanice Murvice Sare Mandekić na ostvarenja njezine ekipe u natjecanju s najboljim hrvatskim ženskim sastavima. – U Drugoj ligi nam se znalo događati da imamo loš ulazak u utakmicu, ali smo sve to uspijevale nadoknaditi tijekom igre. Sada se loš ulazak u utakmicu ne oprašta.


Crikveničanke nastoje obogatiti bodovni saldo u nastavku prvenstva poslije zimske pauze i priprema.




– Prve dvije utakmice su nam bile loše, ali treba uzeti u obzir da nismo imale pripremnih utakmica. Međutim, ide na bolje.


Murvica je u prošlom kolu u Čakovcu zaigrala vrlo dobro, favoritkinjama iz Zrinskog je prijetila do samog kraja nadmetanja, zaostala je za jedan pogodak.


– Nadale smo se da tamo možemo nešto ostvariti te nam ono što se događalo i nije bilo iznenađujuće. Mislile smo da možemo do uspjeha, ali eto, spletom okolnosti te uz činjenicu da nas i sreća nije pomazila, ostale smo bez bodova. Inače, dogodilo nam se to više puta ove sezone. Primjerice, izgubile smo s golom razlike od Dalmatinke. Tada smo loše otvorile utakmicu i nismo se uspjele vratiti.


Crikveničankama je cilj ostati u Prvoj ligi, vjeruju u njegovo ostvarenje uoči dolaska Trešnjevke koja ima četiri boda više od Murvice.


– Mislim da možemo ostvariti ostanak, a vidjet ćemo što će biti. Na tom putu nam je ova bitna utakmica sa Trešnjevkom. Svakako očekujemo pobjedu. Nadam se da će dvorana biti puna, da će nas gledatelji podići. Ovo je naša velika šansa da nešto ostvarimo. Treba nam prvotno čvrsta igra u obrani.


Utakmica u Crikvenici počinje večeras u 18 sati.


sara